Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Budućnost je zaista "pregažena" u trećem meču polufinala.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić kaže da je njegova ekipa podbacila u trećem meču polufinala ABA lige sa Partizanom.

PROČITAJTE JOŠ:

Crno-beli su slavili sa 101:77 u majstorici za ulaz u finale, gde su se našli posle devet godina.

Pre svega zahvaljujući neverovatnoj partiji Kevina Pantera koji je imao 30 postignutih poena.

„Očekivao sam da ćemo igrati sa malo više hrabrosti, energije i čvrstine, ali nismo. Dozvolili smo njihovim ključnim igračima da uđu u ritam. Napad im je funkcionisao lakše i sa više energije su igrali u odbrani. Stvarno bih voleo da smo drugačije igrali u ovoj utakmici, ali nismo“, rekao je Džikić na konferenciji posle meča.

Nije nezadovoljan željom svojih igrača da pobede posle 1:1 u seriji, ali jeste time što nisu bili odlučni kada je trebalo da se „povuče“.

„Nisam konkretno mislio na voljni momenat, već na čvrstinu i više odlučnosti. To sam hteo da pojasnim. Oni su pogađali dobro, neke teške šuteve u izolacijama, tako da… Vidite da i neki od mojih igrača imaju te šuteve. Ne mogu da kažem da smo nekog ostavljali samog, pa da je pogađao. Naravno, bilo je i takvih situacija, ali ovo ti daje dodatnu energiju i samopouzdanje. Trebalo je da u reketu realizujemo neke situacije koje su bile izgledne, naročito u prvom poluvremenu, drugoj četvrtini“, ukazao je Džikić.

Smatra da je sada rano da sumira sezonu, koju je Budućnost u Evrokupu krenula obećavajuće, a u ABA ligi je otišla u doigravanje.

„Da saberemo sve, pa ćemo razgovarati. Možda je rano za tako neke stvari. Generalno, plasirali smo se u četiri, igrali tri utakmice polufinala. S te strane, ima razloga i za određenu dozu zadovoljstva. S druge smo imali nekoliko kikseva tokom sezone i time nisam zadovoljan, ali razgovaraćemo više o celoj sezoni“.

Podsećamo, drugo polufinale igraju Crvena zvezda i Cedevita Olimpija i u toj seriji je 1:1, a majstorica se igra u ponedeljak od 19 časova.

BONUS VIDEO: Jabusele i Tavares posle pobede reala nad Barselonom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar