Foto:Kevin C. Cox / Getty images / Profimedia

Velike brige za Svetislava Pešića zbog jednog od najbitnijih igrača reprezentacije.

Najave da bi Nikola Jokić mogao da zaigra na Evropskom prvenstvu u košarci obradovala je sve u Srbiji, ali vesti o povredi Bogdana Bogdanovića donele su glavobolje selektoru Svetislavu Pešiću.

PROČITAJTE JOŠ

Nakon što je morao da prihvati činjenicu da će zbog osiguranja igrače iz NBA lige moći da ima samo za šampionat, ali ne i za kvalifikacione prozore, problem sa Bogdanovićem doneo je nove brige

Kako saznaje „Mozzartsport“ postoji mogućnost da Bogdan Bogdanović preskoči igranje za Srbiju ovog leta što bi bilo prvi put od 2013. godine.

Zbog problema koje ima sa kolenom , a koji traju već neko vreme, Bogdanović bi mogao da pauzira ovog leta.

Povreda koja ga je mučila veći deo sezone sprečila ga je da odigra i poslednji meč u plej-ofu, a doktori su konstatovali da je jedini način da se bol ukloni rutinskim operativnim zahvatom i da je to najbolje da se uradi u pauzi između dve sezone, zbog čega će morati da pauzira izvesno vreme.

Iako bi Bogdanović mogao da igra i u toj varijanti, problem bi moglo da bude osigruanje koje bi u tom slučaju zbog dijagnoze bilo astronomsko.

Svetislav Pešić je indirektno nagovestio takvu mogućnost.

On je, naime, poručio da će „neki igrači morati na operacije“ zbog čega „možda neće igrati Evrobasket“.

“Za mene je Evropsko prvenstvo jako daleko. Ne znam još sa kim ćemo igrati ni kvalifikacije. Čekamo da se završi Superliga, pa da se završi ABA liga, da vidimo ko će biti spreman. Neki igrači moraće na operacije, neće moći da igraju možda ni Evrobasket. Neko mora da se odmara, jer ovo nije NBA sistem, nego evropski. Od 15. septembra do 15. juna nema pauze, što je ogromno opterećenje, dolazi do povreda, zasićenja… Moramo da vidimo koji su igrači mentalno i fizički spremni da iznesu utakmice sa Letonijom i Belgijom“, rekao je Pešić.

Evrobasket se igra od 1. septembra u četiri države, a Srbija je u Grupi D zajedno sa domaćinom Češkom, Poljskom, Finskom, Izraelom i Holandijom.

BONUS VIDEO Arena eksplodirala nakon pobede Efesa nad Realom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare