Foto: KK Crvena zvezda

Crveno-beli se revanširali Igokei za poraz u prvom delu sezone

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Igokeu u hali „Aleksandar Nikolić“ sa 85:66 u poslednjem meču regularnog dela u ABA ligi-

PROČITAJTE JOŠ:

Utakmicu je sa tribina pratio i golman fudbalskog kluba Crvena zvezda Milan Borjan, zajedno sa svojim sinom.

Zvezda je imala poteškoća na startu utakmice, ali od trenutka kada je preuzela vođstvo, više ga nije ispuštala.

Najefikasniji kod crveno-belih bio je Nikola Kalinić sa 16 poena, pet skokova i tri asistencije, Ostin Holins je dodao 13, a Marko Simonović 11 poena.

Kod Igokee najbolji je bio Antabija Voler sa 16 poena i četiri skoka, a Dešon Stivens je dodao 12 uz sedam skokova. Dalibor Ilić imao je dabl-dabl učinak sa po deset poena i skokova.

Ovo je za obe ekipe bio poslednji meč u regularnom delu ABa lige, koji je Zvezda okončala kao prva sa skorom 24-2.

Sa druge strane, Igokea jće otići u plej-of sa pete pozicije, sa 15 pobeda i 11 poraza.

Crveno-beli su direktno otišli u polufinale, dok će Igokea morati na megdan Cedeviti u prvoj rundi doigravanja.

Igokea je bolje otvorila meč, povela sa 5:3 nakon što je Voler bio precizan za tri, a Stivens za dva.

Prednost je držala sve do sedmog minuta, kada je na 11:8 za Igokeu usledila serija crveno-belih 12:0. Tom serijom završena je prve deonica, a u njoj je dominantan bio Marko Simonović sa pet poena, dok je Kalinić vezao četiri poena, uključujući i koš za kraj četvrtine.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugi period otvoren je trojkom Ivanovića, a seriju promašaja Igokee prekinuo je Jošilo pogotkom za tri. Gosti su imali dosta problema sa izgubljenim loptama, što je iskoristio Davidovac a lake poene u kontri i vođstvo 25:13.

Tanasković je imao dobro otvaranje iz bloka, uhvatio je zalet i poentirao uz faul Simonovića. Zvezda je držala prednost, a Marković se upisao trojkom u 14. minutu meča za 30:21.

Usledila su nešto slabija dva minuta za crveno-bele, Igokea je to iskoristila i približila se na 30:26.

Zvezda je serijom 5:0, odnosno pogocima Kalinića i Vajta iz kontre stigla do dvocifrene prednosti na poluvremenu – 43:33.

Igokea je dobro otvorila drugo poluvreme, sa četiri vezana poena pripretila, ali se Zvezda brzo trgla. Prišli su gosti i na 47:44, ali je Holins u poslednjoj sekundi napada pogodio trojku. Potom je Zvezdin Amerikanac ukrao loptu i zakucao u kontri, a Kalinić je nastavio da „cepa“ mrežicu u šutu za tri poena za novo dvocifreno vođstvo – 55:44.

Finiš treće deonice bio je u znaku Simonovića i Markovića, koji su pogodili trojke, kojima su digli Pionir na noge. Dva poena upisao je i Ivanović i Zvezda je pred poslendjih deset minuta imala vođstvo 63:47.

U poslednjem periodu crveno-beli su samo uvećali prednost, a Marković i Simonović su pogodili još dve brze trojke za totalni delirijum u dvorani.

Do kraja nije bilo većih uzbuđenja, Dragan Bajić je bio ljut na svoje izabranike, a Zvezda je odnela pobedu sa 85:66.

U ABA ligi sada sledi pauza, a prvi mečevi plej-ofa igraju se 30. aprila.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Crvena zvezda – Igokea 85:66 (20:11, 23:22,20:14, 22:19)

Dvorana: Aleksandar Nikolić. Sudije: Milivoje Jovčić, Bojan Kruljac, Gordan Terlević.

Crvena zvezda: Holins 13, Davidovac 2, Vajt 6, Marković 9, Lazarević 2, Ivanović 7, Kuzmić 2, Dobrić, Kalinić 16, Mitrović 8, Volters 7, Simonović 11. Trener: Dejan Radonjić.

Igokea: Ilić 10, Radanov 2, Tanasković 10, Robinson 10, Đorđević, Fundić, Talić, Voler 16, Jošilo 5, Stivens 12, Delalić. Trener: Dragan Bajić.

Crvena zvezda - Igokea 85:66

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar