Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

Novi izazov za Srbiju.

Posle poraza od Slovenije u Ljubljani rezultatom 97:92, reprezentacija Srbije nastavlja pripreme za Evrobasket i mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

PROČITAJTE JOŠ

Izabrancii Svetislava Pešića ostavili su dobar utisak protiv evropskog šampiona, a do prvog zvaničnog meča sa Grčkom, ekipu očekuje turnIr u Nemačkoj.

Na Superkupu u Hamburgu Srbija će u polufinalu u petak od 18.00 odmeriti snage sa selecijom Italije, a direktan prenos utakmice možete pratiti na RTS 1.

Ovo će biti velika prilika da se naši košarkaši revanširaju Italijanima za poraz od prošle godine u odlučujućem meču kvalifikacija za Olimpijske igre u Beogradu kada su naši posle očajno odigranog meča ostali bez učešća u Tokiju.

Posle ovog meča u subotu sledi utakmica za treće mesto ili trofej. U slučaju da izgube od Italije igraće od 16.00 sa poraženim iz meča Nemačke i Češke dok će pobednici od 18.30 odlučivati o osvajaču pehara.

Zanimljivo je i da je Svetislav Pešić tražio od organizatora turnira da Srbija igra meč sa Italijom u polufinalu pa se očekuje da kao u Sloveniji naši momci poginu za svaku loptu.

BONUS VIDEO Jokićev brat urla na sudiju na meču Slovenija – Srbija

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar