Meloun
Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Majk Meloun, trener Denvera Nagetsa, bio je vidno razočaran posle poraza od Los Anđeles Lejkersa (105:103) u drugom meču finala Zapadne konferencije.

Pogotkom u poslednjim trenutku susreta Lejkersi su stigli do 2:0 u seriji, a Meloun je najavio detaljnu analizu.

„Imali smo ogromnu šansu. Entoni Dejvis je pogodio veliku trojku sa zvukom sirene. Gledaćemo snimke, videti gde smo pogrešili u tom poslednjem napadu Lejkersa. Nema pobede, stvari su veoma jasne. Moramo da dobijemo treći meč. Radićemo sve kao što radimo kroz ceo plej-of. Ne razmišljamo o minusu, već samo o prvoj narednoj utakmici“, rekao je strateg Denvera.

PROČITAJTE JOŠ

Košarkaši Nagetsa navikli su javnost na preokrete i uzbudljeve povratke u susret, a novi u nizu predstavljao je topljenje zaostatka od 16 poena.

„Imate ekipe koje vole da pobeđuju i one koje mreze da gube. Mi smo ovi što mrze da gube. Isto se računa i onaj poraz u prvom meču od 20 razlike i ovaj, koji je došao sa zvukom sirene. Frustrirani smo, ljuti, ali ćemo sigurno ta osećanja pozitivno iskoristiti za naredne duele“, izjavio je Meloun.

Ključ mnogo bolje igre Denvera nego u prvom duelu, trener Nagetsa vidi u odbrani.

„Uradili smo mnogo bolji posao u odbrani njihovih napada u tranziciji. Naša defanziva je posebno u drugom poluvremenu bila neverovatna. Dozvolili smo im samo 45 poena. Doveli smo sebe u poziciju da dobijemo meč. Odbrana je ključ svega. Ako budemo igrali kao u drugom meč , sigurno ćemo imati šansu“

Iznenađenje je bila i velika minutaža Dožira u samom finišu meča.

„Pi-Džej Dožir je odradio sjajan posao. Bio je na neki način prinudno rešenje zbog problema Grenta sa faulovima, a Monte Moris je osećao bol u skočnom zglobu. Krivo mu je zbog promašenih slobodnih bacanja, ali je generalno bio odličan“, pohvalio je Meloun 23 – godišnjeg beka.

Treći meč između Nagetsa i Lejkersa na programu je u noći između utorka i srede od 3 časa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare