Foto: KK FMP

Košarkaši FMP Železnika okupljaju se postepeno i počinju pripreme za novu sezonu.

Tačno 51 dan pred prvu takmičarsku utakmicu „panteri“ će početi pripreme za takmičenje u ABA ligi, Kupu Radivoja Koraća, Ligi šampiona i KLS.

PROČITAJTE JOŠ:

Deset igrača je u petak odradilo testiranja, Čarls Dženkins je stigao u međuvreemnu, a stižu i Nikola Manojlović, njegov imenjak Šaranović, te Ebuda Izundu i Bo Bič.

Trener ekipe Nenad Stefanović kaže kako se nada da će svi biti na okupu do kraja nedelje.

„Pohvalno je i jasno vidljivo da su igrači došli u veoma dobrom stanju, dosta boljem nego prošle godine. Mislim da su dosta svesniji šta nas čeka i zbog svega toga zaslužuju velike pohvale. Takođe, olakšanje je za nas da imamo takvu situaciju za dalji rad i uvođenje u kontakt igru sa kojom ne smemo da žurimo“, rekao je Stefanović za sajt kluba.

Foto: KK FMP

Naveo je i da su ambicije za narednu sezonu „umerene“, jer „ne voli da priča mnogo van terena“.

„Želimo da zadržimo pravac koji smo imali – da uključujemo mlade igrače i da zadržimo, po mom mišljenju, dobar imidž koji smo napravili. Na terenu želimo da imamo iste rezultate, ako je moguće i bolje nego prošle sezone. Prošle godine se kreirala pogrešna slika, a sada imam isti utisak. Prosek našeg tima je 22 godine i zaista mislim da smo ponovo mladi, kao i da je veoma teško sa sigurnošću pričati šta može od nas da se očekuje. Čeka nas borba na više frontova, ali ponavljam, želimo da zadržimo pravac u kom stranci zaista doprinose, a mladi igrači imaju svoje uloge“, dodao je Stefanović.

Foto: KK FMP

Posebno je istakao da je Šaranović kao najmlađi (2003. godište) sakupio najviše minuta u ABA ligi, što je po trenerovoj oceni lep podatak.

„Želja je da budemo zdravi, spremni i da dočekamo u dobrom stanju i raspoloženju utakmicu 21. septembra. U ABA ligi nam je želja da napravimo isti rezultat, ako možemo i bolji. Bili smo treći srpski tim i želimo da ponovo probamo da zauzmemo to mesto. Primarni moj cilj je da se što pre obezbedi opstanak, ako je moguće kao i prošle godine na polusezoni što bi nam olakšalo značajno takmičenje u drugom delu“, objasnio je Stefanović.

Foto: ABA liga

Inače, prva takmičarska utakmica koju FMP igra je 21. septembra, četvrtfinale kvalifikacija za Ligu šampiona, protiv Breogana.

Dotle je planirano više prijateljskih mečeva, koje će „panteri“ početi bez jednog od igrača, Vasilija Pušice, koji iz privatnih razloga nije mogao da počne pripreme sa klubom.

Raspored pripremnih utakmica:

17.08. FMP – Spartak Subotica

24.08. FMP – Borac Čačak

27.08. FMP – Dinamik

02.09. FMP – Pinar Karšijaka

04.09. FMP – Kluž

08.09 – 09.09. Pripremni turnir

14.09. FMP – Bursaspor

BONUS VIDEO: Slavlje košarkaša na svadbi Nemanje Nedovića

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar