Foto: Starsport

Košarkaše Partizana 16. januara od 18 časova očekuje meč protiv Budućnosti u Podgorici u okviru 15. kola ABA lige. Crno-belima je neophodna pobeda kako bi zadržali šanse za plasman u plej-of.

PROČITAJTE JOŠ...

Ovo je ujedno i prva od četiri utakmice koje će odrediti sudbinu tima iz Humske u ovogodišnjem izdanju ABA lige.

U prvom meču koji je odigran u Beogradu u okviru 2. kola, Budućnost je slavila rezultatom 101:99 trojkom Danila Nikolića na isteku drugog produžetka,

Da crno-bele ne očekuje ni najmanje lak zadatak svestan je i trener Partizana Sašo Filipovski:

„Budućnost je odlična ekipa koja je dobro vođena i dobro selektovana. Jezgro ekipe je ostalo isto, sa igračima koji su u sistemu više godina. Ivanović i Kobs koji su odlični napadači sa dobrim šutem su kreatori igre. Igrači na poziciji 4 takođe dobro šutiraju, igraju brzo, umeju da povuku ekipu u kontranapad. Jasno je da nas čeka veliki izazov i teška utakmica.

Pre svega je potrebno da se regenerišemo nakon prethodnog meča i moramo da odigramo odbranu na visokom nivou, da nam to bude konstanta u igri jer šut uvek može da varira. Suština je da odigramo timski i da hrabro uzimamo otvorene šuteve.  Osim malih povreda i umora, nemamo većih problema u ekipi.

Ognjen Jaramaz nije još spreman da se priključi i pomogne timu, tako da će protiv Budućnosti igrati manje-više isti sastav kao i protiv Trenta“, poručio je Filipovski za zvan.

Sa njegovim viđenjem rivala slaže se i centar Nikola Janković:

„Budućnost je jako neugodna ekipa koja pretenduje da bude u samom vrhu ABA lige i da se bori za titulu. Očekuje nas teška utakmica, Budućnost je u Evrokupu pobedila Burg sa 20 poena razlike i u dobroj su formi, ali mi tražimo svoju šansu, napredak i nastavak pobedničkog niza. Daćemo sve od sebe da zabeležimo još jednu pobedu. Kontinuitet pobeda možemo ostvariti odbranom, a to je prošla utakmica u Evrokupu i pokazala. Kroz odbranu i timsku energiju možemo tražiti šansu za uspeh u svim narednim mečevima“, istakao je Janković.

Partizan je trenutno peti na tabeli sa skorom 7-7, dok Budućnost, koja je usled problema sa koronavirusom odigrala dva meča manje, ima skor 9-2.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar