Košarkaši Mege pobedili su FMP u meču 12. kola ABA lige u Železniku posle produžetka sa 92:91 (77:77).

Mega je posle dobre prve četvrtine i sedam poena prednosti, u drugoj dopustila da je FMP nadigra sa čak 23:12 i na poluvreme ode sa +4.

PROČITAJTE JOŠ:

Drugo poluvreme je bilo neizvesno sve do sredine poslednje deonice kada se FMP odlepio na 75:65 trojkom Marka Radovanovića i slobodnim bacanjima Stefana Lazarevića.

Međutim, Mega je uspela da se vrati u igru iako je u trenutku kada je bilo deset razlike, ostalo tri minuta do kraja meča.

Marko Simonović je pokrenuo preokret polaganjem i penalima, Milenko Tepić se nadovezao trojkom za 75:71, a do izjednačenja su „ružičaste“ doveli Novak i Petrušev svojim poenima.

Jovan Novak je dao trojku 41 sekund pre kraja, tako da je Mega za dva minuta potpuno istopila prednost Pantera. I u produžetku je FMP izgubio veliku prednost.

Čović je trojkom doneo svom timu devet poena prednosti 86:77 na tri minuta i 20 sekundi pre kraja, a onda se desio deža vi. Trojka Cerovine, polaganje Tepića i nova trojka Novaka ponovo su oživeli Megu.

Filip Petrušev je novim šutem spolja, 18 sekundi pre kraja pogodio za 91:88, posle čega je Cerovina sa slobodnog bacanja potvrdio trijumf, a Čarapić trojkom samo ublažio poraz FMP-a.

Najefikasniji je kod domaćih bio Filip Čović koji je odigrao izvrstan meč sa 26 poena i deset asistencija uz četiri ukradene lopte. Nemanja Nenadić i Stefan Đorđević su ubacili po 20 poena za FMP.

U Megi su prednjačili Filip Petrušev sa 25 poena i spomenuti Simonović sa 17, a Luka Cerovina je ubacio 11. Mega je ovom pobedom došla do čela tabele ABA lige sa devet pobeda i tri poraza, dok je FMP na 11. mestu sa dva trijumfa i devet poraza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar