Foto: Dragana Stjepanović/Starsport

Košarkaški klub Mega osnovan je na današnji dan pre 22 godine.

PROČITAJTE JOŠ

Mega je osnovana 23. decembra 1998. godine pod imenom Avala Ada i od tada je imala 12 igrača na draftu NBA lige, od kojih su petorica otišli direktno u NBA ligu, a najpoznatiji je Nikola Jokić, član Denvera.

Počevši od beton lige, klub je postepeno napredovao u rangovima takmičenja stigavši 2005. godine do Prve lige, da bi osam godina kasnije, na kraju sezone 2012/2013. Mega obezbedila plasman u ABA ligu pod vođstvom trenera Dejana Milojevića.

Posle plasmana u dva finala Kupa 2014. i 2015. godine, Mega je ostvarila najveći uspeh u istoriji kluba osvajanjem Kupa Radivoja Koraća 2016. godine i plasirala se u finale plej-ofa ABA lige. Naredne sezone je Mega bila učesnik premijerne sezone FIBA Lige šampiona, a ovosezonsko izdanje ABA lige u kome izabranici trenera Vladimira Jovanovića trenutno dele prvo mesto je osmo uzastopno u kome učestvuje klub.

Za Megu su nastupali i brojni bivši i sadašnji reprezentativci Srbije poput Vasilija Micića, Stevana Jelovca, Novice Veličkovića, Marka Kešelja.

Kako se navodi na sajtu Mega sokerbeta, klub neće odstupati od prepoznatljivog sistema rada, pa će i dalje kao ubedljivo najmladji tim pružati priliku perspektivnim igračima da stiču potrebno iskustvo koje će ih voditi do dresa reprezentacije i NBA klubova.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar