Foto: Vanja Keser/Starsport

Priču je objavio jedan korisnik Tvitera.

Filip Čović, bivši košarkaš Crvene zvezde i FMP, odlučio je da pomogne ekipi na humanitarnom turniru kada se srela sa velikim problemom.

PROČITAJTE JOŠ

Priču je otkrio jedan korisnik sa Tvitera koji se tog dana našao u dvorani u Železniku.

„Moram samo da napišem da je Filip Čović jedan veliki gospodin i sportsmen, obrazložiću za nekoliko minuta i zašto.

Naime, danas se u hali u Želeuniku igrao 3×3 turnir za malog Ogija, u konkurenciji juniora i seniora. U konkurenciji seniora turnir je učešćem podržalo dosta ozbiljnih ekipa poput Uba, Graca, Olimpa sa Gagom Bjelicom itd.

Takmičenje se privelo kraju i ostali su polufinalni mečevi.

Ekipu Olimpa, koja je ceo turnir nastupala sa samo 3 igrača, bez izmene, u polufinalu je zadesio peh da se jedan od igrača povredi. Bez šanse da nastavi meč, na samom početku. U tom trenutku u hali samo poznati igrači koji su vec nastupali za neki od timova, te ne mogu da uskoče i pomognu Olimpu da bar odigra polufinale.

Filip Čović, koji je došao da posmatra završnicu turnira, uzima šorts od nekoga i bez zagrevanja uskače kao treći, odnosno četvrti igrač Olimpa.

Moj naklon do poda…

Ko smatra da ovakva stvar nije neki naročit gest, definitivno nikada nije gledao ozbiljan 3×3 basket. Ući nespremam i nezagrejan u koštac sa prespremnim basketašima je ozbiljno rizična odluka pogotovo za nekoga sa (ne)fizikalijama kakve poseduje Filip. Za poštovanje.

Iako manje važna, još jedna stvar kojom je doprineo jeste 7 postignutih poena od 12 Olimpa, koja su direktno omogućila Olimpu da i pored peha sa povredom zadrže treće mesto na turniru. Bravo Fićo, veliki si!“, napisao je ovaj korisnik.

BONUS VIDEO Novak luduje sa Zvezdinim košarkašima posle pobede nad Makabijem

Pratite nas i na društvenim mrežama: FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar