Foto: EPA-EFE/SALVATORE DI NOLFI

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) aktivno se uključila u pomoganje rešavanja problema koji su nastali s prekidima takmičenja.

Pre neki dan je poslala prvo pismo federacijama u kojima ohrabruje sve relevantne subjekte (klubove, igrače, agente) da, koliko je moguće, pokušaju da se dogovore (o isplatama), pre nego što se eventualno odluče da pravdu potraže na Košarkaškom arbitražnom tribunalu (BAT).

PROČITAJTE JOŠ

Povodom pozivanja većine klubova i nacionalnih liga da je do prekida ili otkazivanja takmičenja došlo zbog „više sile“, FIBA je ponovila tu molbu.

Ipak, kako navodi, nisu svi u svojim aktima (i ugovorima) imali propis ili odredbu o „višoj sili“, što može da izazove određene komplikacije u pregovorima.

BAT je obavestio FIBA da će ubrzati slučajeve usredsređene na ovo pitanje.

“Sve lige i timovi projektuju smanjenje prihoda u 2020. godini kao rezultat virusa. Većina projekcija se kreće između 10 i 50 odsto do sada, u zavisnosti da li će se takmičenja nastaviti ove sezone. Lige i timovi istražuju načine za smanjenje troškova, a neki od njih su privremeno smanjenje plata igrača, neisplaćivanje, modifikovanje menica i smanjenje naknada zaposlenima”, navedeno je u pismu FIBA.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram