Foto: FIBA Evropa

Predsednik FIBA Evropa, Turgaj Demirel, posetio je Tiranu zbog pokretanja zajedničke lige Albanske košarkaške federacije (FSHB) i Kosovske košarkaške federacije (FBK).

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam u Tirani na pokretanju nove košarkaške lige zajedno sa tako uglednim gostima“, rekao je predsednik evropske kancelarije svetstke kuće košarke, Demirel.

PROČITAJTE JOŠ

Sporazum su, u četvrtak, potpisali predsednik FSHB, Avni Ponari i predsednik FBK, Arben Fetahu, u prisustvu ministarke obrazovanja, sporta i omladine Albanije, Bese Šahini, ministarke kulture, omladine i sporta Kosova, Vlore Dumoši i premijera Albanije, Edija Rame.

„Verujem da zajednička inicijativa obećava i ne samo da će postaviti novi standard za klupsku košarku u Albaniji i Kosovu, već će doneti korist i reprezentacijama obe zemlje. Uvek je zadovoljstvo videti naše nacionalne federacije kako rade zajedno za dobrobit igre, posebno sa tako ambicioznim projektima kao što je Unika liga. Želim da čestitam obojici predsednika, Ponariju i Fetahuu, kao i njihovim timovima, na napornom radu koji su uložili da bi zaživela ova ideja.“

U novoosnovanom takmičenju koje će započeti ove godine učestvovaće najbolje rangirani klubovi iz domaćih prvenstava i imaće za cilj da obezbedi međunarodno takmičarsko okruženje.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar