Fakundo Kampaco/Foto: 2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Pablo Priđoni, legendarni argentinski košarkaš želi da vidi Fakunda Kampaca u timu nacionalnog tima Argentine.

Kampaco nema pravo nastupa za Crvenu zvezdu u Evroligi, pa bi posle Kupa Radivoja Koraća mogao da ode na dve ključne utakmice reprezentativnih kvalifikacija za Mundobasket 2023.

PROČITAJTE JOŠ:

Priđoni, koji danas obavlja posao selektora radi na tome da privoli Zvezdu da pusti Kampaca, ali i na tome da dovede Leandra Bolmara, piše Basket plus.

Ono što se više tiče publike u Srbiji je činjenica da Kampaco neće biti dostupan Zvezdi do 28. februara u Evroligi, da se finale Kupa igra 18. februara, a da između dolaze mečevi s reprezentacijom.

Argentina je trenutno četvrta u grupi E sa sedam pobeda i tri poraza, kao i Venecuela i Dominikanska Republika, a tri tima idu na Svetsko.

EPA-EFE/Fernando Bizerra

Argentinci igraju protiv neporažene Kanade 23. februara, a onda i protiv direktnog konkurenta Dominikanaca 26. februara i obe utakmice su kod kuće.

Potrebne su im dve pobede da ne bi zavisili od drugih rezultata, pošto bi pobeda nad Dominikanskom Republikom veća od 11 razlike i poraz od Kanađana i dalje značili prolaz dalje.

Kada je reč o Bolmaru, Priđoni je već kontaktirao Jutu Džez da dopusti igraču da pomogne Argentini u momentima kada finalista prošlog Mundobasketa može da ostane bez učešća na ovom.

BONUS VIDEO: Treneri hvale Nikolu Jokića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar