Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ergin Ataman, trener ekipe Anadolu Efesa, bio je veoma ljut na čelnike Evrolige što su dozvolili prisustvo publike na meču u Kaunasu.

Žalgiris je u 4. kolu Evrolige slavio sa 89:73, a meču je prisustvovalo nešto više od 5.000 gledalaca koji su nosili zaštitne maske.

PROČITAJTE JOŠ:

Čelnici litvanskog kluba su zatražili da navijači u određenom kapacitetu budu prisutni, za šta su dobili dozvolu, ali Atamana je to razljutilo, jer smatra da ne važe ista pravila za sve.

PROČITAJTE JOŠ: Dobra vest iz Moskve, oporavio se Milutinov

„Ovde je uvek sjajna atmosfera, raduje nas što smo posle sedam meseci mogli da igramo u ovakvoj atmosferi. Mnoge moje kolege na svojim pres konferencijama govore kako Evroliga ove sezone nema iste uslove za sve ekipe, a mislim da ni ovo večeras nije fer. Mi igramo pred praznim tribinama, bez prednosti domaćeg terena, dok neki timovi igraju pred navijačima“, rekao je iskusni strateg.

On je zatražio da u nastavku takmičenja važe ista pravila za sve timove.

„Nije bilo pošteno prekinuti prošlu sezonu, kao što ni ovo sada što imamo nije u redu. Vidim da neke zemlje, a tu ne mislim na Litvaniju, koje nisu želele da puste svoje timove da igraju u ‘mehuru’ sada puštaju navijače na utakmice. Čestitke Žalgirisu, atmosfera je bila zaista odlična, ali ako igramo u istom takmičenju, uslovi moraju da budu isti za sve“, zaključio je trener Efesa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare