Sudbina Evrolige rešava se u sredu, dve opcije u igri

Košarka 24. mar. 202011:36 > 11:39
Podeli:
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Članovi Borda, koji čini 11 klubova sa A licencom (Anadolu Efes, Baskonija, CSKA Moskva, Barselona, Fenerbahče, Makabi, Olimpija Milano, Olimpijakos, PAO, Real, Žalgiris), imaju u sredu sastanak sa čelnicima Evrolige kako bi našli rešenje po pitanju tekuće sezone.

Šta bi mogao da bude dogovor? Dve su opcije u igri.

Čelnici Evrolige su stava da bi sezonu, kad god bude moguće, trebalo nastaviti, dok je većina klubova da se završi sada.

PROČITAJTE JOŠ

Predstavnici dve strane u sredu će da održe video konferenciju na kojoj bi sve moglo da bude poznatije.

Naravno, razmatraće se i sudbina Evrokupa.

Ukoliko drugi predlog bude osvojen, onda ostaje pitanje kako „svirati kraj“ – da li će sezona biti poništena ili eventualno završena prema trenutnom plasmanu, što je nemoguće za Evrokup.

Za sada su oba takmičenja suspendovana do 11. aprila, ali je jasno da tada ne bi mogla da budu nastavljena usled pandemije koronavirusa.

Jednostavno, stao je sport u gotovo celom svetu, brojne ekipe nisu ni komplente (stranci su pušteni kući), treninzi su obustavljeni i pitanje je kada bi igrači uopšte mogli da opet kroče na parket. To ne važi za bolonjski Virtus, koji se vratio treninzima, iako je Italija zemlja sa najviše obolelih i umrlih.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram