Foto: EPA-EFE/WU HONG

Australijski košarkaš Eron Bejns opisao je užas koji proživljava zbog povrede vrata, koju je zadobio na Olimpijskim igrama u Tokiju prošle godine.

Bejns je u intervjuu za „ESPN“ otkrio detalje oporavka od povrede i lečenja koje je uglavnom proteklo u bonici u Japanu.

PROČITAJTE JOŠ:

Australijski centar je doživeo povredu u duelu protiv Italije na Olimpijskim igrama. Njega je član stručnog štaba našao u blizini kupatila, a u tim trenucima Bejns nije mogao samostalno da hoda.

On je zapravo pogoršao povredu zadobijenu nekoliko dana ranije u duelu protiv Nigerije, kada se prilikom jednog pada dočekao na glavu odnosno vrat.

Ubrzo je prebačen u japansku bolnicu, a postojao je strah da bi mogao da ostane paralizovan.

„Najusamljenije vreme u mom životu bilo je ležanje u bolnici, biti van svesti, prelaziti preko životnog plana i svojih ciljeva i samo plakati“, rekao je Bejns.

On se prisetio i porodične tragedije u kojoj je njegov ujak ostao kvadriplegičar.

„Moj ujak Don imao je nesreću pre 10 godina. On je kvadriplegičar. Moja porodica je imala iskustvo iz prve ruke sa ovim propadanjem. Bio sam tako uplašen“.

Za „ESPN“ govorio je i njegov agent Danijel Moldovan.

„Poslao mi je sliku rupa u ruci i rekao da ga doktor pregleda i sledeće što sam saznao bilo je da je u bolničkom krevetu i poruke su mu bile panične“, rekao je Moldovan.

Lekari su tada mislili da će mu biti potrebna operacija, ali se on na kraju odlučio za fizikalnu terapiju i lečenje je nastavio u Australiji.

Kako kaže cilj mu je da se vrati na največi nivo, odnosno u NBA ligu.

„Imam želju da stignem tamo i svakog dana očekujem mnogo od svih oko mene. Ne znam kako će taj put izgledati, ali ja ću se potruditi“.

Bejns je proveo devet sezona u najjačoj ligi sveta, zabeležio je ukupno 576 utakmica, a klubovi su mu bili San Antonio Sparsi, Boston Seltiksi, Detroit Pistonsi, Finiks Sansi i Toronto Reptorsi.

BONUS VIDEO Stef Kari srušio NBA rekord

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar