Nikola Jokić i Džoel Embid
Foto: Tanjug/AP Photo/Matt Slocum)

Džoel Embid je ostao bez prilike da bude MVP NBA lige jer će zbog povreda, čini se, propustiti više od 17 utakmica u sezoni.

NBA liga je ustanovila pravilo po kom MVP mora da odigra najmanje 65 od 82 utakmice i da na svakoj igra najmanje 20 minuta kako bi mogao da bude uopšte u trci.

PROČITAJTE JOŠ

Taj uslov neće moći da zadovolji rođeni Kamerunac ukoliko ne dođe do neverovatnog preokreta. Na poslednjem susretu protiv Golden Stejta mu je Džonatan Kuminga pao na nogu i tom prilikom je došlo do povrede kolena.

Embid je otišao na preglede, a iako su se pojavile neke informacije o njegovom stanju, istina je da osim toga da je došlo do problema sa meniskusom levog kolena ništa zapravo ne znamo. Šam Čaranija, poznati NBA novinar, objavio je da je došlo do kidanja meniskusa, ali je to ubrzo obrisao.

Adrijen Vojnarovski, još jedan poznati NBA novinar, istakao je da medicinski tim ne zna još uvek kako da pristupi lečenju i da će im trebati vremena da „nacrtaju kurs lečenja“.

Uz to je potvrđeno da će Embid propustiti još najmanje dva susreta – protiv Jute i Bruklina, čime postaje jasno da će morati da odigra 35 od 37 utakmica do kraja sezone da bi ostao u MVP trci. Sa njegovim zdravstvenim stanjem u ovom trenutku to deluje kao nemoguća misija.

Kada je prošle godine osvojio MVP titulu odigrao je 66 utakmica.

To znači da je sada ubedljivo prvi favorit da ponese nagradu Nikola Jokić koji radi fantastične stvari u NBA ligi, a njegov Denver je trenutno drugoplasiran sa istim brojem pobeda kao Minesota.

BONUS VIDEO Embid bolji od Jokića u derbiju NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar