Foto: EPA-EFE/CJ GUNTHER SHUTTERSTOCK OUT

Boston Seltiksi otpustili su Džabarija Parkera, nekadašnjeg drugog pika i veliku nadu Milvoki Baksa i NBA lige.

Parker je u Baksima bio zamišljan kao „prva violina“, pre nego se u klubu nametnuo Janis Adetokumbo, koji je stigao iz senke.

PROČITAJTE JOŠ:

Džabarijevu karijeru su uništile teške povrede, zbog kojih je više puta izostajao na duže. Zato je u sedmoj sezoni i sa 26 godina odbačen od Seltiksa.

Za samo sedam godina Parker je promenio šest NBA klubova, od čega je pet bilo u poslednje tri sezone. Nekada je bio opasan poenter i solidan šuter za tri poena.

Kada su ga stigle povrede, a šut se nije značajno popravio, uloga mu je svedena na minimalnu. Parker je ranije bio poznat i po tome što je jednom rekao i da „klubovi ne plaćaju igrače dobro da bi igrali odbranu“.

Seltiksi su otkazivanjem njegovog ugovora sačuvali između milion i 2,3 miliona dolara. Garantovano mu je bilo 100.000 dolara do prve noći NBA sezone, da je bio u timu prve večeri imao bi garantovano 1,1 milion, a da je ostao u timu do kraja sezone zaradio bi 2,3 miliona.

Ovako, Boston smanjuje svoj porez na luksuz koji je do otkazivanja Parkeru iznosio 6,8 miliona dolara. Ipak, „zeleni“ će morati da otpuste još nekog igrača i jedan od glavnih kandidata je nekadašnji saigrač Nikole Jokića iz Denvera, Španac Huančo Ernangomez.

BONUS VIDEO: Obradović dobro pripremio tim za meč sa Hamburgom

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar