KK Crvena zvezda
Foto Starsport

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović dobio je otkaz na Malom Kalemegdanu, objavio je klub.

Ivanović je ostao bez posla samo dan nakon trećeg uzastopnog poraza u Evroligi, pošto je Zvezda pobedila samo Asvel u prvom kolu eitnog takmičenja.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je poražena od Žalgirisa u Kaunasu, od Monaka u Beogradskoj areni i onda od Virtusa. U ABA ligi crveno-beli u uvodna tri meča nisu do sada imali nijedan poraz, ali su evroligaške okršaje gubili veoma nesigurnim završnicama utakmica, a tim je pravljen za veće domete.

Vest o otkazu, godinu dana otkako je Ivanović postavljen na mesto trenera, stiže neposredno pred Zvezdinu utakmicu sa Partizanom u Evroligi, dok će pre toga crveno-beli imati meč u ABA ligi sa FMP-om.

„KK Crvena Zvezda obaveštava javnost da Duško Ivanović više nije prvi trener našeg seniorskog tima. Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu, ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima, i želi mu mnogo zdravlja i uspeha u narednom periodu i na novom profesionalnom izazovu… O izboru novog trenera, KK Crvena Zvezda će blagovremeno obavestiti javnost“, poručili su sa Malog Kalemegdana u svom saopštenju.

Podsetili su i da je Zvezda sa Ivanovićem prošle sezone osvojila Kup Radivoja Koraća i domaće prvenstvo, ali je u pet utakmica finala ABA lige ostala bez titule i poražena je od Partizana.

Ivanović je prošle sezone preuzeo ekipu od Vladimira Jovanovića i posle lošeg starta u Evroligi doveo je ekipu na prag plej-ofa sa skorom od po 17 pobeda i poraza. Ako se izuzmu tri uzastopna poraza u Evroligi, klub nije naveo konkretan razlog razlaza sa iskusnim stručnjakom.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar