Jokić pruža nestvarne partije za Srbiju na Evrobasketu

Dušan Macura, bivši košarkaš Crvene zvezde, bio je gost u emisiji „Dribling“, a tom prilikom je prokomentarisao igru Nikole Jokića u dresu Srbije na ovogodišnjem Evrobasketu.

PROČITAJTE JOŠ:

Jokić je prvi igrač u istoriji srpske košarke koji je upisao dabl-dabl na tri uzastopne utakmice na Evropskom prvenstvu, a protiv Izraela je bio briljantan, te je imao 29 poena, 11 skokova i pet asistencija.

„Ljudi to je nestvarno, kako čovek igra. On vlada prostorom, vlada situacijom, vlada loptom. Nema napamet pasa, nema napamet rešenja. Doveo je čovek košarku do savršenstva, to je do sada neviđeno. Sviđa mi se njegov pristup, način da potera ekipu, da asistira saigraču, da igra za ekipu. Ako postoji „one man show“ to je on“, istakao je Macura.

Srbija je od početka prvenstva izuzetno organizovana i uigrana, a utisak je da su se Micić i Jokić potpuno podredili ekipi, te da svako zna svoju ulogu.

„Nisam očekivao drugačije kada je selektor Svetislav Pešić. Proveren, dokazan, 50 godina karijere, sve je uradio. Jedno je sigurno, a to je da ekipa u svakom trenutku zna šta radi. Ekipa je prepoznala momentum, prepoznala situaciju i deluje mi da dižu kao jedan. Tu nema ega, funkcionišu kao sat. Da li će to biti dovoljno videćemo, ali se nadamo da će biti zdravi. Četvrti meč da nismo bili kompletni, odsustvo Milutionova, prvog centra Evrolige se stvarno oseti. Kada se vrati on, kada se vrati Marinković koji ima 14 poena po meču, to su poeni koji se teško nadoknađuju, a nama uspeva. Kada se to sve sklopi, da nas zaobiđu medicinski problemi, to bi trebalo da bude dobitna formula“, zaključio je Macura.

Celo gostovanje Macure u „Driblingu“ pogledajte na ovom linku.

Sportska kladionica Meridian je za Evropsko prvenstvo u košarci spremila najveće kvote – ukoliko još uvek nemate aktivan korisnički nalog registrujte se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije i dobićete 1.000 RSD BONUSA BEZ USLOVA!

I za kraj vas obaveštavamo da se takmičenje u Meridijanu „Igraj za Katar“ ozbiljno zahuktalo. Ne propustite priliku da osvojite kartu za Mundijal i put u Katar, a sve informacije možete pronaći na sajtu Meridijana.

BONUS VIDEO Simonović: Ne treba sada da igramo najbolju košarku nego u finalu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar