Duda Ivković je bio maher da spremi ekipu za velike utakmice.

Srbija je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godine posle sedam godina i nekoliko loših rezultata konačno osvojila medalju.

PROČITAJTE JOŠ

Predvođena selektorom Dušanom Ivkovićem reprezentacija je stigla do srebra nakon što je u polufinalu pobedila Sloveniju nakon produžetka i onda iscrpljena izgubila veliko finale od Španije.

Nekadašnji reprezentativac Srbije u košarci Bojan Popović koji je bio deo te generacije je u razgovoru u emisiji „Dribling“ na Nova.rs ispričao kako je legendarni Duda Ivković na dan meča sa Slovenijom organizovao potpuno neobičan trening.

„Pamtim anegdotu kako smo se spremali za polufinalnu utakmicu sa Slovenijom na tom Evropskom prvenstvu. Imali smo jedan zanimljiv trening ujutru. Duda je bio maher što se tiče tih stvari, znao je kako u pravo vreme da uradi neku stvar da ti skrene misli kao što je šetnja na primer. Međutim, mi tada nismo išli u šetnju, već smo imali trening, ali nam ga je držao naš glumac Miloš Vlalukin. To jest, nije držao trening već zagrevanje“.

Popović se uz smeh podsetio kako je to izgledalo.

„On je pričao da je pravio dokumentarac o tome što bi bilo fenomenalno da je neko snimao, znate one scene iza kamere, u autobusu na primer. Tada nije bilo društvenih mreža da se to snimi telefonom i odmah postavi i to vidi neko, ali je to bio šou kako je izgledalo to zagrevanje. Nešto smo tu radili, bacali se po terenu. Visoki igrači nisu mogli to da isprate i meni je to bilo potpuno zanimljivo“.

To je bio ključ da na teren izađu potpuno smireni.

„Vi imate takav trening pred najvažniju utakmicu na prvenstvu. Potpuno relaksiran ulaziš u tu utakmicu. Kakav pritisak ti možeš da imaš kad ti je jedan takav trening dao pred najvažniju utakmicu na turniru. Ja se praktično finalne utakmice ne sećam. Mi smo bili iscrpljeni jako posle polufinala, došli u hotel. Duda nije imao šta da nam kaže i kako da nas pripemi jer smo igrali finale posle manje od 24 sata potpuno iscrpljeni. Ne kažem da smo se predali, da nismo pokušali, ali je bilo evidentno da nam je to bio maksimum“.

BONUS VIDEO Vasa Micić posle pobede Srbije nad Češkom 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

FacebookTwitterInstagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar