Predrag Dronjak otišao u voćarstvo i pravi rakiju od kruške
Foto: Dimitrije Nikolić/Starsport

Prošlo je skoro 10 godina otkako je Predrag Drobnjak završio igračku karijeru i pronašao novu ljubav koja je zamenila narandžastu loptu i parket.

Poput mnogih srpskih kolega iz sveta sporta, nekadašnji krilni centar otišao je u poljoprivrednike. Osvajač tri zlatne medalje sa reprezentacijom opredelio se za uzgoj krušaka i proizvodnju rakije, piše portal „Plodna zemlja„.

PROČITAJTE JOŠ

Drobnjak je sa nacionalnim timom bio prvak Evrope i sveta, a već sedam godina planira da osvoji Srbiju svojim proizvodom.

U šumadijskom selu Natalinci nadomak Topole do kraja avgusta zri plod, da bi koju nedelju kasnije ubirao kako bi nastala rakija „Pirum“.

„Poznanik koji je radio za firmu koja se bavila voćarstvom, odnosno uzgojem jabuka, povezao me je sa proizvođačima iz Bolzana na severu Italije, koji su najveći uzgajivači jabuka u Evropi, čak između 20 do 25 odsto evropskog tržišta pripada njima. Priča me je zaintrigirala i otišao sam u Italiju da posetim tu regiju. Bio sam impresioniran. Sve mi se dopalo, od pristupa, načina rada. Obilazeći jabučare, imao sam priliku da se upoznam i sa jednim proizvođačem kruške koji je uticao da se opredelim za to voće“, otkriva Drobnjak za portal „Plodna zemlja“ kako je završio u voćarstvu.

PROČITAJTE JOŠ Ceo život je u Partizanu, a nije video dva najvažnija koša

Košarkom se bavio skoro 20 godina, od 1992. do 2011, karijeru je započeo u Partizanu i završio u Iraklisu, a četiri sezone proveo je u NBA. Igrao je za Sijetl, Kliperse i Atlantu u najjačoj ligi na svetu, dok je u Evropi branio boje Efesa (dva puta), Tau Keramike, Đirone, Bešiktaša i PAOK.

Sada za sebe kaže da je slab trgovac, ali od određenih principa ne odstupa.

„Za sada su kupci ugostiteljski objekti i pojedinci. Ova kruškovača je potpuno nešto novo na našem tržištu. Ne planiram da bude u slobodnoj prodaji, već da se naručuje putem sajta. Koliki bude rod kruške, toliko će biti i rakije, a proizvodnja je limitirana. Ove godine od prošlogodišnjeg prinosa dobili smo 4.800 flaša. Tačan broj boca uvek će biti na sajtu, da se zna koliko se proizvodi, a to će dati i na ekskluzivitetu piću, koji mogu slobodno da kažem biće konjak od kruške“, rekao je Drobnjak za portal „Plodna zemlja„.

PROČITAJTE JOŠ Ovo može samo Greg Popovič

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (1)