Sa Pešićem je uvek neka zabava - kaže nam "Karijev" nekadašnji igrač iz perioda dok je selektor bio trener Crvene zvezde.

Proslavljeni srpski košarkaš i nekadašnji reprezentativac Srbije Mile Ilić bio je gost emisije „Dribling“ na portalu Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

On je analizirao utakmicu Srbije i Finske i treću pobedu našeg nacionalnog tima na Evrobasketu.

Pošto je svojevremeno igrao i za reprezentaciju i za Crvenu zvezdu u vreme kada je Pešić bio na njenoj klupi, Ilić se setio jedne šaljive scene u kojoj je akter bio današnji strateg „orlova“.

Pešić je tada, ljut zbog poraza svog kluba, išarao i zidove u dvorani Pionir.

„Uh, zatekao si me malo. Sa Karijem je uvek neka anegdota. Kari ima tu nekako, on voli da je u svemu tome. Da je umešan u sve stvari, da je tu. Bilo je zanimljivih momenata. Evo jedan čega se sećam što mi pada na pamet. U Zvezdi, izgubili smo neku utakmicu i imali smo dole u Pioniru neki sastanak. Sad on polepi one ogromne papire gde piše taktiku, greške i šta već. I on se u nekom momentu zaneo i nastavio po zidu da piše. Poprilično je on ispisao i kad se osvestio, baš Bojan Popović je bio jedan od krivaca, ali ne mogu da se setim ko je bio drugi plejmejker tad: ‘Evo vidiš, zbog vas sam sad ovo uradio, javite se tamo sutra da platite da se ovo okreči. Ne znam ko je platio, ali uvek je sa njim neka zabava“, prisetio se Ilić.

Pitali smo ga i da li se Pešić promenio u odnosu na period kada je bio trener crveno-belih u vreme kad je Mile bio na Malom Kalemegdanu.

„On kaže da se promenio, jer košarka napreduje, igrači se menjaju, tehnologija napreduje, pa je i on drugačiji. Ja nisam imao priliku da se uverim u to, ali on kaže da jeste“, naveo je Ilić.

Sportska kladionica Meridian je za Evropsko prvenstvo u košarci spremila najveće kvote – ukoliko još uvek nemate aktivan korisnički nalog registrujte se na sajtu meridianbet.rs ili putem mobilne aplikacije i dobićete 1.000 RSD BONUSA BEZ USLOVA!

.

BONUS VIDEO: Mile Ilić u „Driblingu“ analizira ubedljivu pobedu Srbije protiv Finske

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram