Foto: Tanjug / AP Photo/Michael Ainsworth

Košarkaši Dalas Maveriksa pobedili su Sakramento Kingse u nedeljnom specijalu NBA prilagođenom evropskom terminu.

Dalas je sa 105:99 slavio na svom parketu u Amerikan Erlajns centru u Teksasu, a Luka Dončić se opet izdvojio nekolicinom vrhunskih poteza.

PROČITAJTE JOŠ:

Istina, Kingsi su se povremeno trudili da igraju veoma čvrstu odbranu, a Dončić je ostao nadomak tripl-dabla sa 23 poena, osam skokova i deset asistencija.

Rišon Holms je bio najbolji u timu Sakramenta sa 22 poena i 13 skokova, dok je Tim Hardavej od igrača Maveriksa bio drugi najefikasniji iza Dončića sa 16 poena.

Harison Barns je imao dabl-dabl od 15 poena i deset skokova za Kingse, u čijem je dresu Dieron Foks imao 14 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Kingsi su propustili šansu u četvrtoj četvrtini da naprave nešto više, u trenucima kada su smanjili prednost Dalasa sa 12 na tri poena.

Imali su 92:89 i otvoren meč na nešto manje od pet minuta pre kraja. Međutim, tada je na scenu stupio Dončić.

Oko dve sekunde pre kraja napada, Slovenac je, uprkos dobroj odbrani Kingsa i Tompsona, naskočio sa pola terena, ubacio trojku, prvu iz pet pokušaja i „presekao“ Kingse.

Dalas je pre toga, već u prvoj deonici otišao na dvocifreni poenterski plus, ali su Kingsi držali kakav-takav priključak tokom čitavog meča.

Više od toga nisu mogli, pa su Maveriksi upisali četvrti trijumf ove sezone u zapadnoj konferenciji, dovoljan za četvrto mesto zapadne konferencije. KIngsi su trenutno osmi sa po tri pobede i poraza.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO: Jokićev trener o Nikolinim prvim košarkaškim koracima

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar