Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Dva dana nakon pridruživanja slovenačkoj košarkaškoj reprezentaciji, prva zvezda ekipe, Luka Dončić, pojavio se pred slovenačkim medijima.

PROČITAJTE JOŠ

Naglasio je da Slovenija ima dovoljno kvalitetnih košarkaša za plasman na Olimpijske igre.

„Ovo je naš primarni cilj. Ali imamo i tim za nešto više“, rekao je Dončić, prenosi zurnal24.si.

Za njega umor ne postoji.

„Igranje u nacionalnom timu uvek mi je bila velika čast. Posle dužeg vremena ponovo smo se sreli sa momcima sa Eurobasketa 2017 i iako Goran Dragić više nije među njima, tim još uvek ima sjajnu atmosferu. Svi imamo isti motiv, a to je kvalifikovanje za Olimpijske igre, ali siguran sam da imamo dovoljno kvaliteta za nešto više“, rekao je as Dalasa.

Dončić je gledao uvodni meč Slovenije u pripremi za Kaunas, gde će se kvalifikacije za Olimpijske igre održati krajem juna i početkom jula. Njegovi saigrači pobedili su u u Rijeci Hrvatsku sa 94:80.

Druga i ujedno poslednja prijateljska utakmica, ponovo sa Hrvatskom, biće odigrana u petak od 20 sati u Stožicama.

„Definitivno je lakše biti na terenu nego na tribinama. Ali ono što ste videli na parketu bilo je vrlo dobro. Momci su bili šuterski raspoloženi i sigurno su pobedili. Lepo je kada počnete da igrate u napadu, ali i bez toga moramo biti dovoljno dobro pripremljeni da se takmičimo sa najboljima. Evropska košarka se prilično razlikuje od NBA lige. Više je zasnovana na timu i ima više taktika“, dodao je Dončić.

Iako je igrao u NBA pre dve nedelje, Dončić kaže da ne oseća umor. Napravio je jednonedeljnu pauzu od košarke i sada se polako vraća u takmičarski pogon.

„Moram da priznam da mi je upravo nedostajala košarka“, rekao je Dončić.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar