Luka Dončić i Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Sjajne partije odjeknule.

Luka Dončić, bek Dalas Maveriksa, i Kristaps Orzingis iz Vašington Vizardsa proglašeni su za najbolje igrače Zapadne, odnosno Istočne konferencije NBA lige.

PROČITAJTE JOŠ...

Dončić je do naslova najboljeg u 11. nedelji ovogodišnjeg šampionata došao tako što je od 26. decembra do 1. januara na tri utakmice svoj tim vodio do sve tri pobede, protiv Njujork Niksa (60 poena), San Antonio Sparsa (51 poen) i Hjuston Roketsa (35 poena), uz ukupno 39 skokova i 32 asistencije.

Dončić je takođe postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je na pet vezanih utakmica prebacio brojke od 225 poena, 50 asistencija i 50 skokova.

Porzingis je sa druge strane za to vreme odigrao utakmicu više, takođe sva četiri puta slavio, a redom je protiv Filadelfija Seventisiksersa ubacio 24 poena uz 10 skokova i jednu asistenciju, protiv Finiks Sansa je brojao do 22 (šest skokova), protiv Orlando Medžika do 30 (13 skokova), te protiv Milvoki Baksa do 22 (pet skokova).

Luka Dončić i Nikola Jokić Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Dončić je do nagrade došao zasluženo, ali je lako moglo da se dogodi da ona ode u ruke Lebrona Džejmsa, koji je završio na drugom mestu na Zapadu, ili Nikole Jokića, koji je zauzeo treću poziciju.

Pored njih, nominovani su bili još Dža Morant iz Memfis Grizlisa, Džordan Pul iz Golden Stejt Voriorsa, Domantas Sabonis, centar Sakramento Kingsa, te Zajon Vilijamson, perjanica Nju Orleans Pelikansa.

Na Istoku, Porzingis je proglašen za najboljeg ispred Janisa Adetokumba iz Milvoki Baksa, Džejlena Brauna iz Boston Seltiksa, Kevina Durenta i Kajrija Irvinga, dvojca Bruklin Netsa, kao i trojke Indijana Pejsersa – Tajrisa Hejlbartona, Badija Hilda i Majlsa Tarnera.

BONUS VIDEO Pas Nikole Jokića kroz noge bez gledanja

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar