Foto: AP Photo/David Zalubowski

Đordi Fernandez, pomoćni trener Sakramento Kingsa prokomentarisao je slučaj Domantasa Sabonisa, igrača "kraljeva".

Sabonis je iz večeri u veče pretnja po protivnike jer ređa ove sezone tripl-dablove kao na traci, a nije u februaru dobio poziv za Ol-star vikend u Indijanapolisu.

PROČITAJTE JOŠ:

Zajedno sa Nikolom Jokićem vodi svoju trku po broju tripl-dablova i ove sezone je lider u NBA sa 25 takvih utakmica, dok Jokić ima 22.

Sabonis ima i 55 uzastopnih dabl-dablova, a nije svrstan među sve zvezde najjače lige na svetu.

„On je potpuno kompletan igrač koji aktivira i ostale, postiže poene i skače. On je fizički čvrst, veoma profesionalan, vredan i odličan saigrač. Igramo preko njega i Dierona Foksa, koji su naše vođe tima. Važno je da se dva najbolja igrača nadopunjuju. Tako uspostavljate pobednički tim i organizaciju“, rekao je Fernandez za Marku.

„Verujem da je Sabonis u svojoj atletskoj zrelosti ili je tek ušao u nju, teoretski tu oko 26, 27 godina, i igra na veoma visokom nivou. Činjenica da nije bio Ol-star je još razlog više da nastavi da doprinosi, pravi ove brojke i pokazuje svima da on nije samo Ol-star već i jedan od najboljih igrača u ligi“, dodao je Fernandez.

Sabonis ove sezone u proseku ima 19,7 poena, 13,7 skokova i čak 8,3 asistencije po utakmici, dok iz igre šutira 60,4 odsto, a trojke puca sa neverovatnih 40,3 posto preciznosti.

BONUS VIDEO: NBA Ol-star vikend 2024

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar