Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Prvi čovek Evrolige Đordi Bertomeu je potvrdio da Virtus ima veliku nameru da se igra to takmičenje.

Italijanski klub je ranije saopštio da će pokušati da se plasira u Evroligu ukoliko neki od klubova određen za učešće u Evroligi naredne sezone.

PROČITAJTE JOŠ

Navodno, takvu nameru ima Panatinaikos.

„Nije prvi put da to čujemo od Panatinaikosa. Sa njima je najbolje biti strpljiv, da ostavimo mogućnost za dijalog i da vidimo šta će se desiti. Panatinaikos zna da van Evrolige ne postoji bolji scenario za njih, već daleko gori. To je jasno za sve koji razumeju. Uprkos činjenici da su često najavljivali tako nešto, to se nije desilo. Ako se dogodi, neki drugi tim će ući. Pre nekoliko godina smo imali Beneton, Montepaski…“, naveo je Bertomeu za „El Pais“.

Upitan za izrazitu nameru Virtusa da uđe u Evroligu, Bertomeu je ponovo govorio u svom standardnom maniru – novac na prvom mestu.

„Otkad je taj klub kupio vlasnik brenda kafe ‘Segafredo’, postalo je jasno da taj klub želi da igra u Evroligi. Vlasnik ima plan da napravi halu sa 15.000 gledalaca u Bolonji. Mi želimo da imamo još jedan tim u Italiji. To bi bilo dobro za Evroligu. Italija je važna država za nas“, istakao je Bertomeu.

Dakle, katalonski preduzetnik je još jednom potvrdio da je ideja Evrolige striktno u vezi sa ekonomskim ciljevima, dok košarkaški postoje negde usput, da bi poslužili svrsi generisanja novca.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar