Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Đordi Bertomeu, prvi čovek Evrolige, pričao je o najtežoj i najtužnijoj odluci u istoriji takmičenja, odnosno prekidu, a osvrnuo i na to što je Partizan ostao u Evrokupu.

autori: Đorđe Matić i Nebojša Todorović

Bertomeu je ponovio da su sezone u Evroligi i Evrokupu završene bez šampiona, da je glavna zabrinutost igrača bila za zdravlje i bezbednost, a ne novac.

PROČITAJTE JOŠ

Istakao je i da će se verovatno mečevi na početku naredne sezone igrati pred praznim tribinama. Smatra i da je još rano za procenu kako će izgledati ekipe, a obrazložio je i kako su se odlučili da ostane 18 istih klubova.

Tačnije, osvrnuo se na to što je Partizan ostao bez učešća u eliti, iako je bio najbolja ekipa prekinutog Evrokupa, sa šansama da se domogne Evrolige i preko Evrokupa, ali i potencijalno preko (osvajanjem) ABA lige kao lider na Jadranu.

„Ne možemo nikoga da nagradimo ili da izbacimo neki tim koji nije mogao da igra do kraja. Jednostsavno, takmičenje nije završeno, još je mnogo opcija za titule, ne samo u ABA ligi. Takođe, legitimne su njihove aspiracije i vizije, ali u ovoj situaciji, do koje niko nije želeo da dođe, to je realnost. Nismo srećni, ali smo morali da se vodimo vrednostima poštenja i kontinuiteta“, poručio je Bertomeu i dodao:

„I Efes trenutno vodi u Evroligi, ali to ne znači da je zaslužio titulu, jer bi bilo još mnogo opcija i prilika da neko drugi to učini. To važi za sve, i za druge lige“.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare