Podeli
pao
Dimitris Janakopulos napušta teren uz pratnju policije; Foto: EPA-EFE/GEORGIA PANAGOPOULOU

Nešto se "kuva" u Evroligi - prvi čovek Panatinaikosa, Dimitris Janakopulos, zakazao je obraćanje medijima za sredu, 3. jun.

Kako javlja “Mundo Deportivo”, trebalo bi da priča o smanjenju klupskog budžeta za 50 odsto, ali moguće i nečemu mnogo bitnijem.

Navodno, PAO čak planira da istupi iz Evrolige!? Veruje se da će Janakopulos potpuno da “otvori karte” na pomenutoj konferenciji za medije i postoji mogućnost da se prikloni FIBA, odnosno njenoj Ligi šampiona.

PROČITAJTE JOŠ

Prvi čovek PAO je, inače, u ponedeljak jedini od 11 klubova sa A licencom bio protiv prekida evroligaške sezone, što je naglasio da se zabeleži kako odluka o kraju nije jednoglasno doneta.

Najjače FIBA takmičenje već je privolelo Bilbao, Ritas i Darušafaku (dobili su višegodišnje ugovore), ali bi prebeg Panatinaikosa odjeknuo mnogo jače. Moguće i da će to biti samo još jedan od spinova prvog čoveka “zelenih” iz Atine, ali ako se zaista odluči na taj potez, otvaraju se novi “frontovi”.

Stvorilo bi se upražnjeno mesto u elitnom takmičenju za sledeću sezonu, kojim bi izvesno raspolagali čelnici Evrolige i onda bi se čekalo kome bi uputili poziv.

Jasno je da bi Partizan mogao da bude u pol-poziciji, jer je bio najbolja ekipa Evrokupa i obezbedio je prednost domaćeg terena zaključno sa finalom, a bio je i lider ABA lige čija sudbina još nije poznata.

Ujedno, već ovog utorka je Viruts najavio da se prijavio Evroligi ukoliko neki klub slučajno odustane od elite za sezonu 2020/2021. Iako je na prvu loptu delovalo malo nelogično, sada istup iz Bolonje dobija smisao.

Janakopulos je u prvi plan i na sastanku o prekidu sezone stavio novac, pominje se da će Nik Kalates napustiti klub, pa bi finansijski primamljiva ponuda FIBA Lige šampiona mogla da izazove snažan potres na evropskoj klupskoj sceni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar