Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Košarkaši Denver Nagetsa igraće u noći između srede i četvrtka (2.30) treći meč finala NBA lige protiv Majami Hita koji je uspeo da stigne do brejka na gostujućem terenu.

Drama se ponovo napravila u finalnoj seriji nakon što je Hit stigao do pobede u drugom meču finala, iako je nakon prvog delovalo da će Denver pa gotovo bez borbe doći do pobede.

Zbog toga će sada sa većom dozom pritiska ući u „Kaseja Arenu“, gde će ih četa Erika Spolstre dočekati otvorenih ruku.

PROČITAJTE JOŠ

Drugi meč je ostavio baš gorak ukus u ustima navijača Denvera, pošto je njihova ekipa bila jednu četvrtinu od pobede.

Onda se desio epski raspad odbrane Nagetsa, baš u momentu kada je Nikola Jokić bio na klupi.

Foto: Reuters/Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Bek šuter Majamija Dankan Robinson je ušao u seriju, pogodio je dve trojke i dva puta je stigao do lakih polaganja čime je totalno slomio ritam Nagetsa koji su tokom čitavog meča igrali lošu odbranu.

Upravo će to biti ključna stvar u Deneverovoj epizodi – biti ili ne biti šampion.

Odbrana je bila ta koja je ekipi Majka Melouna donela pobedu u prvom meču, kada se posebno istakao Eron Gordon.

Čuvao je Džimija Batlera pa gotov ceo meč, dok su njegovu ogromnu energiju znali da prate i ostali.

Foto: Reuters/ Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

To je sve palo u vodu u prethodnom meču, pošto je Majami pronašao način da ih probije preko bekova, Gejba Vinsenta i Robinsona, ali i centra Bema Adebaja koji je u ovom trenutku u najboljoj formi.

Sa druge strane u napadu smo videli ono čega smo se najviše plašili. Denver se oslonio na Jokićeve napadačke sposobnosti i bez njegovih asistencija saigrači su ostali bez učinka u napadu.

Majami je pogotovo slomio četu Majka Melouna kada su stali u poslednjoj deonici u zonsku odbranu.

Deluje da to Nagetsi nisu očekivali i iznenadni pritisak je uradio svoje, te je Denver nakupio čak 13 izgubljenih lopti.

Foto: Tanjug / (AP Photo/Mark J. Terrill)

Džamal Marej se probudio kasno u četvrtoj četvrtini i promašio je šut za produžetak, ali može da nas raduje to što je Denver bio blizu njih iako su igrali veoma loše.

Čini se da Majami neće imati puno ovakvih šuterskih partija (17/35 za tri poena, 48 odsto), ali ne može na to da se osloni Jokićeva ekipa.

„Pobedili su nas prošlu utakmicu, gde su stvarno bili bolji od nas. Nadam se da ćemo za ovu utakmicu da popravimo komunikaciju na terenu najviše i da ćemo biti mnogo bolji defanzivno, a samim tim ako napravimo nekoliko odbrana zaredom, imaćemo prilike da trčimo malo više u napadu, da ubrzamo igru što će nam pomoći“, istakao je Jokić.

Istako je to upravo srpski košarkaš koji najviše voli da pokrene tranziciju i pošalje atraktivan pas u protivničku polovinu.

Foto: Tanjug / (AP Photo/David Zalubowski

Pozitivna stvar za Denver dolazi iz kampa protivnika. Košarkaš Majami Hita Tajler Hiro neće biti spreman za treću utakmicu finala NBA lige protiv Denver Nagetsa, potvrdio je trener Erik Spolstra.

„Ne bih da budem ‘Nostradamus’, ali idemo na dnevnoj bazi. Još nema zeleno svetlo da igra i tu smo gde smo. Ipak, ohrabruje nas to što vidimo kako radi“, rekao je Spolstra.

Srpski košarkaš je u dve utakmice finala beležio 34 poena, uz 10,5 skokova i devet asistencija.

Pred medijima je pre meča bio i trener Nagetsa Majk Meloun koji je otkrio da je u pripremi treće utakmice igračima prikazao seriju različitih snimaka na kojima je uočio propuste njegove ekipe.

Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

„Svaki taj snimak je o disciplini. Gde nam je disciplina, bilo da je u pitanju taktika, bilo da je pojedinačno ili je u pitanju odbrana bez prekršaja, gde god da je potrebna – pokazao sam im 17 snimaka na kojima je 40 primljenih poena u drugoj utakmici. Za mene, to je šokantno“, rekao je Meloun.

Šampionski podvig Denvera će morati da se nastavi pobedom, ukoliko Majami trijumfuje čeka će nas pakleni nastavak serije.

BONUS VIDEO Denver razbio Majami i moćno krenuo pohod ka tituli: Jokić stigao do istorijskog tripl-dabla, Jović debitovao u finalu NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar