Nikola Kalinić i Danilo Anđušić novi šerifi u Evroligi
Foto: Peđa Milosavljević/Starsport

"Delije" su se oglasile povodom utakmice Crvena zvezda - Žalgiris, u okviru 3. kola Evrolige (sreda, 19.00).

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda čeka Litvance u Areni, posle poraza od Fenerbahčea i pobede nad Makabijem.

Žalgiris je vezao poraze od Asvela i Zenita, došao je novi trener Jure Zdovc, a u centru pažnje bio je Nikola Kalinić uoči meča.

„Delije“ nisu bile blagonaklone prema njegovom dolasku zbog davnašnjih izjava o Kosovu i Metohiji, i objava na društvenim mrežama, a na dan meča oglasio se sam Kalinić.

„Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek“, rekao je Kalinić za Sport klub.

On je povukao i jedan donatorski potez.

„Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu“.

Posle toga, oglasile su se i „delije“.

„Delije su prepoznale dobru volju današnjim gestom koji je izrečen i nadamo se iskrenim pokajanjem. Shodno tome, pozivamo sve ‘delije’ da dođu u Arenu i podrže naše igrače u evroligaškoj utakmici. Sada i zauvek, skrećemo pažnju da niko nikada neće biti dobrodošao u Zvezdu ako priča loše o Srbiji, Crkvi, Zvezdi, ‘delijama’! Crvena zvezda je ideologija! Poslednje upozorenje upravi da sledeći igrač koji dođe, a ideološki je nepodoban, biće znak da budemo protiv iste. Bez mogućnosti za kompromisom“, saopštila je navijačka grupa.

BONUS VIDEO Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare