Crvena Zvezda v Barcelona-Euroleague 2020/21
Foto: Pedja Milosavljevic/ Starsport.rs ©

Nikola Kalinić, košarkaš Crvene zvezde, rekao je da ga boli što je pogrešno preneta i shvaćena njegova davnašnja poruka o Kosovu i Metohiji.

PROČITAJTE JOŠ

Reprezentativac Srbije, koji se ovog leta vratio u Crvenu zvezdu posle inostranih angažmana u Fenerbahčeu i Valensiji, rekao je da ga i dalje boli interpretacija jedne izjave, zbog koje je bio na udaru navijača.

„Žao mi je što je moja izjava oko Kosova i Metohije pogrešno preneta, shvaćena i protumačena. Zbog svega toga se loše osećam i to me kao mladog čoveka boli. Nisam imao nameru da bilo koga povredim, bilo kojom svojom izjavom i potezom, i ako se to dogodilo, izvinjavam se. Moram da naglasim da je za mene Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije i da tako treba da ostane zauvek“, rekao je Kalinić za Sport klub.

On je povukao i jedan donatorski potez.

„Mislim da je važno da podsetim javnost da sam sa reprezentacijom svoje države Srbije osvojio srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Madridu 2014. godine, kao i na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine. Osvajač sam Evrolige 2017. godine u Istanbulu, gde sam po završetku finalne utakmice stavio na sebe zastavu svoje države Srbije. U prilog svemu ovome, odlučio sam da doniram jednu svoju mesečnu platu crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosmetu“.

BONUS VIDEO  Vlahović i Piksi: Baraž nas ne zanima, idemo na prvo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram