Dejvid Štern
Foto: EPA-EFE/LARRY W. SMITH

Dejvid Štern, dugogodišnji komesar NBA koji je imao ključnu ulogu u pokretanju WNBA 1997. godine, posthumno će postati stanovnik Kuće slavnih za košarkaškuce Noksvilu.

„Duboko ubeđenje Dejvida Šterna je pre četvrt veka je rodilo WNBA i otvorilo put novoj eri u ženskom profesionalnom timskom sportu u našoj zemlji. Sjajno je ujedinio žensku košarku sa NBA mogućnostima, zdravim poslovnim planom, a njegova vizija proizvela je Ligu koja i dalje predstavlja vezu ženama u sportskom svetu. Legije igračica, trenera, rukovodilaca, sudija i navijača duguju Dejvidu ogromnu zahvalnost za njegovu neumoljivu odlučnost da žensku košarku podigne u status velike lige koji zaslužuje“, rekla je komesarka NCAA konferecije „Big Ist“ Valeri Ejkerman, koja je bila prva predsednica WNBA.

Ženska košarkaška Kuća slavnih otvorena je 1999. u Noksvilu (Tenesi) , a jedina Srpskinja koja je stanovnica, je Jasmina Perazić, članica reprezentacije SFRJ koja je osvojila olimpijsku bronzu 1980. u Moskvi, evropsko srebro 1987. godine u Kadizu i vlasnica mnogih individalnih priznanja na najvećim kontinentalnim i svetskim smotrama.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar