Dejan Tomašević Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Dejan Tomašević, nekadašnji sekretar Košarkaškog saveza Srbije kaže da danas ne bi prešao iz Crvene zvezde u Partizan, a pričao je i o Željku Obradoviću.

Tomašević je napustio KSS krajem 2019. godine, a tokom karijere igrao za večite rivale, Borac iz Čačka, Budućnost, Saski Baskoniju, Valensiju, Panatinaikos i PAOK.

PROČITAJTE JOŠ:

Osvojio je Evroligu, ULEB kup i više reprezentativnih medalja najsjajnijeg odličja, a ostaje upamćen i kao igrač koji je posle četiri godine u Zvezdinom dresu, 1995. otišao u Partizan.

„Uvek sam pričao da je to najvažniji prelazak u mojoj karijeri. Kad sam prešao iz Zvezde u Partizan bilo je čudno samo po sebi, ali sada je to mnogo teže za igrače. U današnjoj situaciji i sa svime što znam, ne bih to opet uradio. Igrao sam fudbal nekoliko meseci u Partizanu i onda proveo pet godina u Zvezdi za koju mi je navijala cela familija. Verovatno sam jedini koji je igrao fudbal i košarku u Crvenoj zvezdi i Partizanu“, ispričao je Tomašević za „esRadio“.

Poslednji reprezentativni nastup je 48-godišnji centar imao 2005. na Evropskom prvenstvu kada su Srbija i Crna Gora još bile jedna država.

Željko Obradović, današnji trener crno-belih bio je tada selektor i suočavao se sa više problema o kojima je kasnije pričao otvoreno na konferenciji.

„Tog leta sam obećao supruzi da ću odmoriti. Krenuli smo na more u Grčku i tokom putovanja me je pozvao Obradović. Još ranije sam mu rekao da ne mogu da se odazovem reprezentaciji i tada mi je rekao da me razume. Ali ovoga puta mi je rekao da sam neophodan njemu i reprezentaciji. Predomislio sam se i okrenuo se nazad. Jednostavno, ne možete da odbijete Željka Obradovića. Svaki igrač kog dovede Željko Obradović u svoj klub treba odmah da ga pita za broj žiro računa i da mu uplaćuje 50 posto plate jer će toliko napredovati kod njega“, rekao je Tomašević.

BONUS VIDEO: Uroš Trifunović probao da zakuca i raskrvario glavu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare