Foto: Srđan Stevanović/Starsport

Crvena zvezda je šesti put šampion ABA lige i po broju titula regionalnog takmičenja izjednačila se sa Partizanom.

Čak pet od tih šest trofeja na Jadranu je crveno-belima doneo Dejan Radonjić.

Najtrofejniji trener u klupskoj istoriji se ujedno izjednačio i sa Duškom Vujoševićem koji je tokom boravka na klupi crno-belih takođe podigao pet ABA pehara.

PROČITAJTE JOŠ

Jedino je velika razlika u vremenu provedenom na klupi…

Radonjić je vodio Zvezdu u dva mandata, od aprila 2013. do juna 2017. i sada od kraja 2020. godine. S druge strane, Vujošević je u Partizanu upisao čak 16 sezona iz četiri navrata, pa ima 23 pehara.

Rekorder crveno-belih nije predaleko, sada je na 14 trofeja za kraći period u klubu sa Malog Kalemegdana.

Ujedno, Radonjić do kraja juna u vitrine može da stavi još jedan, namenjen šampionu Srbije, čime bi došao do čak četvrte triple krune u trenerskoj karijeri.

Jasno je koliko su dvojica trenera pisala klupske istorije, svako na svoj način.

Iako je finalna serija bila prilično mučna i tužna, zbog svih nekošarkaških dešavanja, Radonjić se sa izabranicima pobrinuo da regionalni pehar ne promeni vlasnika.

PROČITAJTE JOŠ

Ukupno gledano ima čak 29 trofeja – 13 na klupi Budućnosti, jednu više kao trener Zvezde i dve titule prvaka Nemačke sa Bajernom.

„Serija je bila očekivano teška, sa puno specifičnih okolnosti. Najmanje se priča o košarci, a košarka je bila odlična. Iza nas je sjajan meč, meč u kojem smo za nijansu bili bolji. Uslediće mnogo polemike oko dešavanja u finalnoj seriji, ja o to tome ne želim da pričam. Teško je posle svega pričati o sezoni i finalnoj seriji, iako sam ponosan na činjenicu da smo odbranili tron, da smo ponovo izborili plasman u Evroligu“, poručio je Radonjić uz izvinjenje Partizanu zbog nesportskog poteza Nikole Kalinića na kraju i provokacije ispred klupe večitog rivala.

Crveno-beli nemaju mnogo vremena za slavlje, jer ih već u petak, kao i Partizan, očekuje domaće prvenstvo. Zvezda će u polufinalu KLS na Megu, dok će se crno-beli za finale boriti protiv FMP-a.

BONUS VIDEO Ludo slavlje igrača i navijača Zvezde ispred Pionira, izašao i Radonjić

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram