Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić kaže da je pobeda nad Real Madridom vrlo važna zbog samopouzdanja ekipe.

Zvezda je pobedila Real u Madridu sa 79:77, posle pune tri godine, jer je prethodni trijumf izvojevala krajem 2017, a uz to se revanširala „kraljevićima“ na porazu 73:67 iz prvog dela ove sezone.

PROČITAJTE JOŠ:

„Prvo čestitam igračima, dobra partija. Kao što sam rekao pre, za nas je bilo najvažnije da odigramo bolje nego prošlu utakmicu i nastavimo i u drugom poluvremenu jako, Posebno na početku. Kontrolisali smo situaciju, napravili neke greške, imali su dva ofanzivna skoka i bilo je tesno na kraju, ali što se tiče samopouzdanja, ovo je vrlo važna pobeda“, rekao je Radonjić posle meča, a prenosi Sport klub.

Trener Reala Pablo Laso je pred meč rekao da je Zvezda totalno drugačija ekipa u odnosu na pre petnaestak dana, a to je odbranom tim Dejana Radonjića i pokazao tokom većeg dela meča.

Foto: Djordje Kostic/Starsport

Najbolji pojedinac u Madridu bio je Ognjen Dobrić, koji smatra da su se crveno-beli iskupili za poraz od Valensije pre nekoliko dana.

„Hteo sam svojom energijom da pomognem ekipi. Pokazali smo drugačije lice nego u prošloj utakmici i čestitam svim igračima. Ovo je neverovatno težak tim za savladati u Madridu, zbog čega je pobeda utoliko veća“, rekao je Dobrić, strelac 13 poena.

Da podsetimo, ovo je Zvezdi sedma pobeda u elitnom košarkaškom takmičenju (7-13), pa su crveno-beli na 14. mestu Evrolige, dok je Real treći sa 13 pobeda i sedam poraza.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar