Dejan Radonjić, trener košarkaša Crvene zvezde, govorio je za Nova.rs u prazničnom intervjuu i otkrio kako bira igrače za svoj tim, odnosno šta mu je najvažnije.

„U košarci sam toliko dugo, to je moja velika ljubav. A vreme koje imam pored ogromnih obaveza pokušavam da provedem sa porodicom“, kaže Radonjić u prazničnom intervjuu za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ

Crveno-beli su trenutno na privremenoj i neplaniranoj pauzi zbog velikog broja slučajeva koronavirusa u timu. Među njima su i trener Radonjić i osmorica igrača, pa su odložene dve utakmice, sa Fenerbahčeom u Evroligi (trebalo da se igra 6. januara) i protiv Budućnosti u ABA ligi, planirana za nedelju.

To je samo jedan u nizu pehova sa kojima se od početka sezone susrela ekipa trofejnog stručnjaka, zbog čega nijedan trening nisu odradili kompletni.

Zato se Radonjić i nasmejao na pitanje da li je i koliko puta pomislio da ih je neko „prokleo“ zbog svih pehova.

„Posle dosta utakmica koje smo odigrali, više od 30, guramo dobro ako se uzmu u obzir problemi koje smo imali još od pripremnog perioda. Usled silnih pehova samo smo ostajali bez igrača. Ušli smo u sezonu u kojoj se igra veliki broj utakmica, raspored iziskuje ogromnu i psihičku i fizičku potrošnju, stalno smo opterećni (povredama). Mi i dalje nismo uradili kompletni nijedan trening od prvog dana kada smo se okupili. Nadam se da će se toga biti što manje, ali sve što se sada dešava je i zbog samog rasporeda, i ne događa se samo nama. Ipak, sve to na startu priprema je donelo mnogo poteškoća i zbog toga je zadovoljstvo veće što stojimo dosta dobro“, kaže Radonjić za Nova.rs.

Otkrio je i šta mu je najvažnije prilikom odabira igrača, jer u ovom timu Crvene zvezde trenirao gotovo sve, ranije nije radio samo sa Ostinom Holinsom i Eronom Vajtom.

„Smatram da je sve bitno… Ideja, ljudske i igračke karaktaristike. U situaciji kada ne možemo da uradimo baš sve što želimo, tražimo i alternativne mogućnosti. U prelaznom roku smo ostali bez dosta igrača, samim tim je trebalo dosta njih da angažujemo i u krajnjoj liniji da se prilagidimo situaciji, dali smo sve od sebe da uradimo najbolji mogući posao“.

BONUS VIDEO Dejan Radonjić o porodici, Zdravku Čoliću, forama i željama za 2022.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare