Novak Đoković Foto: EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Skot Morison, premijer Australije, samo dan pred dolazak Novaka Đokovića i početak drame koja još uvek traje u Melburnu je dao izjavu koja baca sasvim novo svetlo na celu situaciju.

Naime, Morison je istakao da odluku o medicinskim izuzećima donosi svaka vlada savezne države za sebe, što je slučaj koji važi u Viktoriji,  u kojoj se nalazi Melburn:

PROČITAJTE JOŠ...

„To je pitanje sa vladu države Viktorije. Oni su mu dali dozvolu da dođe u Australiju, a mi ćemo se ponašati u skladu sa tom odlukom. Tako to funkcioniše, savezne države daju odobrenje po tom osnovu, i tu nema promena već dve godine. Viktorijanska vlada je donela takvu odluku, i oni su odgovorni za posao koji su uradili“, rekao je Morison.

Morisonova izjava je još jedan u nizu pokazatelja opšte konfuzije kada su u pitanju pravila za ulazak u Australiju. Konačna odluka o Đokovićevom statusu i potencijalnoj deportaciji će biti doneta u ponedeljak ujutro po lokalnom vremenu u Melburnu, za kada je zakazano saslušanje i odluka Federalnog suda Australije.

Podsećamo, Đokoviću je po dolasku u Australiju onemogućen ulazak u zemlju, potom mu je ukinuta viza, nakon čega je doneta i odluka o deportaciji, da bi njegovi advokati uspeli da izdejstvuju pomeranje na ponedeljak.

BONUS VIDEO Novak Đoković svaki dan dobija podršku, ljudi opet ispred hotela

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare