Dejan Milojević Foto:Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Od sada će se zvati Trening centar "Dejan Milojević".

Košarkaški klub Mega podelio je informaciju da je dvorana „Mega Factory“ promenila naziv u Trening centar „Dejan Milojević“, u čast nedavno preminulog legendarnog bivšeg košarkaša.

Pročitajte još

Tim povodom, generalni menadžer Mege, Goran Ćakić, uputio je zvaničan dopis čelnicima Košarkaškog saveza Srbije, regionalne i domaće lige kako bi se izvršila izmena u bazi podataka i svim zvaničnim dokumentima vezanim za odigravanje utakmica u navedenoj hali.

„Mesto na kome je Milojević dao nemerljiv doprinos u razvoju velikog broja vrhunskih igrača i Megu pozicionirao kao klub van američkog kontinenta sa najviše draftovanih igrača u NBA od danas će simbolično nositi njegovo ime i tako zauvek od zaborava otrgnuti njegov lik i delo i bogatu trenersku zaostavštinu“, zaključuje se u saopštenju Mege.

Milojević je preminuo u sredu nakon srčanog udara.

Mega je klup u kom je Milojević počeo trenersku karijeru i kome je doneo prvi trofej u Kupu Radivoja Koraća. Od 2012. do 2020. godine je bio trener ovog kluba.

Milojević je kao igrač nastupao za Beovuk, FMP, Budućnost. Partiazan, Valensiju i Galatasaraj.

Kao trener, pored Mege, radio je i u Golden Stejt Voriorsima sa kojima je postao šampion NBA lige kao pomoćni trener 2022. godine.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar