Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Los Anđeles Klipersa su savladali Dalas Maverikse u odlučujućoj sedmoj utakmici prve runde NBA plej-ofa rezultatom 126:111.

PROČITAJTE JOŠ

Oni će u polufinalu igrati protiv Jute Džez koja je sa 4:1 u seriji eliminisala Memfis Grizlise.

U ekipi Klipersa je odličnu partiju odigrao Kavaj Lenard sa 28 poena i 10 skokova, a samo jedna asistencija mu je falila za tripl-dabl.  Pravu podršku je imao u vidu Markusa Morisa koji je postigao 23 poena, dok je Pol Džordž ubacio 22 poena uz 10 skokova.

Važnu ulogu u završnici odigrao je i Redži Džekson koji je sa dve trojke odbio pokušaj povratka Dalasa, a utakmicu je završio sa 15 poena.

U ekipi Rika Karlajla je ponovo briljirao Luka Dončić koji je meč završio sa 46 poena, 14 asistencija i sedam skokova.

Odličan je bio i srpski reprezentativac Boban Marjanović sa dabl-dabl učinkom od 14 poena i 10 skokova, a zabeležio je i tri asistencije. Dvocifreni su bili i Fini-Smit sa 18 poena i 10 skokova, dok je Porzingis ubacio 16 poena uz 11 skokova.

Meč je prelomljen krajem treće četvrtine kada su Klipersi pri rezultatu 88:83 serijom 12:2 otišli na 15 peona prednosti.

Do tog trenutka smo videli rezultatsku klackalicu, ekipe su se smenjivale u vođstvu i delovalo je da ćemo gledati uzbudljivu završnicu.

U poslednjoj deonici je domaći tim održavao razliku, a Dalas je u jednom trenutku uspeo da priđe na minus sedam na nešto manje od dva minuta pre kraja, ali je Džekosn trojkom ugasio sve nade Dalasa.

Klipersi su tako posle šest utakmica u kojima su pobeđivali gostujući timovi uspeli da pobede na domaćem terenu i obezbede plasman u polufinale plej-ofa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar