Luka Dončić i Lebron Džejms Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Zvuči previše ludo, ali se radi na jednom od najvećih trejdova u istoriji lige.

Dok se Denver Nagetsi i Majami Hit bore za titulu, ostale ekipe rade na pripremama za narednu sezonu.

PROČITAJTE JOŠ

Kako bomba je odjeknula vest da bi moglo da dođe do jednog od najvećih trejdova u istoriji lige.

Naime, Dalas bi mogao da ima jednu od najzvučnijih ekipa ako dođe do kompletiranja velike trojke koju bi kompletirao Lebron Džejms. Naime, prioritet Dalasa je da ovog leta zadrže u ekipi Kajrija Irvinga kojeg su tokom sezone doveli u trejdu.

A  Irving sve vreme radi na ponovnom spajanju sa Lebronom Džejmsom sa kojim je osvojio titulu u Klivlendu.

Prva ideja mu je da ubedi Lebrona da dođe u Dalas i da zajedno sa njim i Dončićem krenu po novi prsten i skin u Denver sa vrha Zapada.

Problem bi mogao da bude budžet, jer bi Dals u tom slučaju imao tri igrača sa maksimalnim u govorima i bilo bi teško da se uklopi ostatak rostera, pa bi to bilo izvodljivo ukoliko bi Džejms i Irving pristali na smanjenje ugovora.

Novi kolektivni ugovor izuzetno otežava bilo kom timu da ima tri igrača sa maksimalnom platom. On navodi da bi Irving i Džejms morali da značajno smanje plate da bi aranžman uspeo i sugeriše da bi najizvodljiviji put da Džejms stigne do Dalasa bio da zahteva otkup ugovorasa Lejkersima, što Hajns priznaje da je krajnje malo verovatno.

Džejms je u dobrim odnosima sa Dončićem, tako da to ne bi bila prepreka za potencijalni dogovor Takođe je blizak sa glavnim trenerom Džejsonom Kidom, koji je ranije radio kao pomoćnik u Lejkersims, kao i sa pomoćnim trenerom Džeredom Dadlijem, bivšim saigračem.

BONUS VIDEO Denver razbio Majami i moćno krenuo pohod ka tituli: Jokić stigao do istorijskog tripl-dabla, Jović debitovao u finalu NBA lige

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar