Foto:BETAPHOTO/KK CRVENA ZVEZDA mts

Utakmica Žalgiris - Crvena zvezda, u 24. kolu Evrolige, odložena je zbog problema sa koronavirusom, potvrđeno je za portal Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

Meč je zakazan za četvrtak od 19 sati, ali je došlo do odlaganja usled pozitivnih slučajeva na koronavirus u taboru srpskog evroligaša.

Inicijalno se očekivalo da konačna odluka bude doneta u sredu, u prepodnevnim časovima, ali je ona stigla ranije.

KK Crvena zvezda nije tražio odlaganje utakmice u Litvaniji, već je u skladu sa protokolom koji važi za sve poslao dokumentaciju i rezultate, a odluku je donela Evroliga.

Klub je takođe bio spreman da putuje u Kaunas po planu u sredu od 17 časova, bez obzira na novonastale okolnosti.

Inače, procedura glasi da klub, nakon dobijenih rezultata testiranja na Covid-19, iste šalje Evroligi čiji lekarski tim onda donosi odluku o odigravanju utakmice.


Kako su iz Crvene zvezde poručili za Nova.rs, svi testovi urađeni su u utorak ujutru, a onda prema proceduri sledi i drugi test na Covid-19.

Ekipa Dejana Radonjića trebalo je da gostuje Žalgirisu u okviru Evrolige, a onda je čeka Krka u ponedeljak, pa Kup Radivoja Koraća u Novom Sadu od 11. do 14. februara.

Da podsetimo, jedna utakmica Evrolige može da se odloži do tri puta, a čelnici evropskog takmičenja se usaglašavaju sa klubovima u vezi sa terminima za odigravanje odloženog meča.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar