Zvezda: Tačka na sve udružene snage protiv jednog velikana

Podeli:
Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu prvaka Srbije i sezonu okončali sa sva tri trofeja, pa je klub imao saopštenje za kraj.

Ekipa sa Malog Kalemegdana je predvođena Dejanom Radonjićem, koji je u prvom delu sezone zamenio Sašu Obradovića na klupi, prethodno osvojila i Kup Radivoja Koraća i ABA ligu.

Srpski evroligaš je u korona uslovima imao godinu za pamćenje začinjenu tripletom.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda je nakon 21. titule prvaka Srbije istakla značaj sezone koja, kako navode, ima i prefiks – istorijska.

Na klupskom sajtu se navodi i kako žale zbog odsustva „šestog igrača (i jedinog pravog šestog igrača koji postoji) – navijača“, te da su trofeji postali normalni za navijače.

„O sezoni 2020-2021 tek će se pričati kada mnogi shvate šta je KK Crvena zvezda uradio, u kakvim okolnostima i uz kakve probleme. Mnogi su sumnjali, neki su stidljivo to pokazivali, drugi su sa ponosom pričali da je prošlo vreme dominacije Crvene zvezde. Mi smo ćutali, nismo mislili da je vreme za velike reči, već za velika dela. Verovali smo u nas, verovali u šampionski gen koji je duboko usađen u DNK Crvene zvezde, a imali smo pravu i nepokolebljivu podršku onih pravi. Pravi su stali uz nas, verovali da je sjaj Crvene zvezde večan i da će se staviti tačka na još jednu uspešnu sezonu, onako kako dolikuje, novim trofejem, a ponosno ćemo reći da naše vitrine postaju sve tesnije. Ne brinite, napravićemo još mesta jer mi smo gladni, tačka je stavljena na sezonu 2020/2021, jednu od najtežih u poslednjoj deceniji, ali stavljamo tri tačke za vreme koje dolazi“, navodi se u Zvezdinoj objavi.

Dalje se zvanično objašnjava rešenje za šampionsku majicu, belu sa samo jednom crvenom tačkom.

„Zato što je ovo TAČKA na „i“. Zato što je ovo tačka na triplu krunu. Zato što je ovo tačka na istorijski uspešnu sezonu. Zato što je ovo tačka na probleme sa kojima smo se borili i izborili tokom sezone! Zato što TAČKA predstavlja simbol za uspešno završen posao! Zato što posle tačke ide novi red i nova priča koju naš klub čeka već sutra! Zato što je ovo TAČKA na sve udružene snage protiv jednog velikana! Zato što je ovo TAČKA na one koji su napuštali brod misleći da on tone, a taj brod je opet uplovio u trofejnu luku i pokazao da je najveći. Zato što smo svi zajedno: igrači, treneri, menadžment, svi zaposleni i svi navijači stavili tačku na sezonu u kojoj smo prošli sve, ali osvojili Kup Koraća bez pola tima, ABA ligu i Superligu – jer mi smo Crvena zvezda! TAČKA“, piše na Zvezdinom sajtu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar