Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su šampionsku titulu pobedom nad Megom 77:65 u trećem meču finalne serije Superlige KLS.

Zvezda je preko Ognjena Dobrića stigla do 4:0, ali se u tim momentima razigrao Filip Petrušev, postigao sedam od devet poena svog tima i doveo Megu do 9:4.

PROČITAJTE JOŠ...

Tada je primat preuzeo Lengston Hol, pogodio dva šuta za dva, potom još dve trojke, pa je Zvezda došla do preokreta, 14:13.

Ponovo je Petrušev trojkom, ovog puta od tablu, Megu vratio na +4 (18:14), i prednost je Mega sačuvala do kraja prve deonice, koju je dobila 24:21.

Kada je Luka Cerovina pogodio trojku za 27:23, činilo se da će Mega ponovo predstavljati veliki problem za Zvezdu, kada je odgovornost preuzeo Marko Simonović. Krilo Zvezde je vezalo pet poena i donelo preokret (28:27), a nakon poena Kuzmića sredinom druge četvrtine prodorom razliku povećao na +3.

Trojka Simanića (32:32) bio je i poslednji trzaj Mege pre Zvezdine serije, pošto je Hol dvojkom, potom Dejan Davidovac trojkom, te Hol uz vezanih pet poena nakon što je fauliran pri šutu za tri poena crveno-belima doneo 42:34, što je ujedno i razlika kojom su ekipe otišle na poluvreme (44:36).

Zvezda je odlično ušla u treću četvrtinu, pre svega u odbrani, pošto su Megu tokom prvih pet minuta spustili na samo dva poena, dok su izabranici Dejana Radonjića povećali razliku na +15 (53:38) najviše zahvaljujući odličnoj partiji Noka, koji je hvatao lopte u napadu posle promašaja, pogađao koš rivala, a stigao je i da ukrade loptu i omogući lak koš Dobriću.

Upravo poenima Noka Zvezda je otišla na +17 (57:40), ali je usledio odgovor Mege. Dva poena Simonovića, potom trojka Momirova te poeni Matkovića primakli su Megu na -10, da bi pred završnih deset minuta imali minus od sedam poena, a trojkom Milosavljevića sredinom četvrte četvrtine prišli su na 63:58.

Ipak, snage za preokret nije bilo, a pitanje pobednika rešio je Dobrić trojkom na 3:03 pre kraja, dok je „tačku na i“ stavio Simonović pogotkom za tri poena i 76:62.

Zvezdu je predvodio Hol sa 24 poena, Dobrić je dodao 15, Simonović 13 a Davidovac 10, dok je Noko uz šest poena imao i 11 skokova.

Sa druge strane odličan je bio duo Petrušev-Simonović, koji su imali po 15 poena.

Crveno-belima ovo je 21. šampionska titula u istoriji kluba, a šesta uzastopna.

Treća utakmica finalne serije Superlige KLS

Crvena zvezda – Mega 77:65 (21:24, 23:12, 13:14, 20:15)

Dvorana: Aleksandar Nikolić; Sudije: Ilija Belošević, Milivoje Jovčić, Aleksandar Glišić

Crvena zvezda: Hol 24, Lazić, Dobrić 15, Jagodić Kuridža, Noko 6, Uskoković 5, Davidovac 10, Rit, Radanov 2, Simonović 13, Kuzmić 2

Mega: Petrušev 15, Novak 2, Simonović 15, Kazalon 2, Milosavljević 8, Tepić 3, Kljajević, Momirov 3, Cerovina 5, Matković 9, Simanić 3, Langović

38′ Dobrić za tri, Hol za tri, Zvezda na +10

Promašio je Milosavljević, ne i Dobrić, Zvezda ponovo ima +8 (68:60). Nakon napada Mege Matković je uspeo da uhvati svoj promašaj, pri čemu je fauliran, pa je sa penala mogao da smanji razliku, Pogodio je jedno, promašio drugo bacanje.  U Zvezdinom napadu Dobrić je probao u poslednjoj sekundi, nije dobacio do koša, ali jeste Davidovac koji je taj promašaj uhvatio, samo ga naslonio na obruč. Izborio se Noko za loptu, ona je potom stigla do Hola koji je pogodio trojku, 71:61.

Kraj!

Crvena zvezda je po 21. put u istoriji šampion Srbije!

37′ Veliki promašaj Hola

Pokušao je najbolji pojedinac Zvezde da atraktivno završi akciju, ali nije bio precizan, no na njegovu sreću nije bio ni Milosavljević za tri.

36′ Noko uz faul!

Ugurao je Kamerunac Petruševa pod koš, silovito zakucao uz faul najboljeg igrača Mege. Nije pogodio dodatno bacanje, ali je Zvezda dobila novu šansu da poentira nakon faula Petruševa u napadu. Ipak, nije bilo poena pošto je Hol bio neprecizan sa poludistance.

35′ Mega na -5

Simonović, Matković i Petrušev su trasirali, a Milosavljević trojkom potrvdio povratak Mege u meč, 63:58.

32′ Zvezda u krizi

Ne uspevaju ništa da pogode crveno-beli, ređaju se promašaji, nisu pogodili trojke ni Davidovac ni Dobrić, a lošu seriju crveno-belih prekinuo je Dobrić flouterom.

Počela je poslednja četvrtina

Zvezda ima 57:50 pred završnih 10 minuta.

30′ Mega istopila razliku

Zvezda je imala 17 poena viška na 3:47 pre kraja treće deonice, da bi Mega serijom od deset poena razliku smanjila na -7.

28′ Radonjićev minut odmora nakon trojke Mege

Nakon velikog promašaja Noka koji iz horoga nije pogodio ni obruč Momirov je pogodio trojku, pa je Dejan Radonjić zatražio minut odmora kako bi sprečio bilo kakav razvoj potencijalne serije Mege. Ipak, spetljali su se igrači Zvezde, Tepić ukrao loptu Uskokoviću, a Matković zakucao i primakao Megu na minus od deset poena razlike.

26′ Prvi koš Mege iz igre

Zakucao je Petrušev i smanjio na 13 poena, ali je Zvezda uzvratila preko Hola i stigla do novih +15, a poenima Noka na asistenciju Simonovića i do 17 poena viška.

24′ Mega na dva poena u trećoj četvrtini

Košarkaši Mege postigli su samo dva poena, i to sa linije za slobodna bacanja preko Marka Simonovića koji je promašio čitav obruč pri šutu za tri poena. Usledio je pokušaj Dobrića koji nije završio u košu, ali je na pravom mestu bio Noko, uhvatio promašaj, prosledio loptu u koš, pa Zvezda ima ponovo +13.

23′ Noko brutalnom blokadom najavio Zvezdinih +13

Pokušao je Petrušev da poentira, nije uspeo nakon fantastične „rampe“ Noka, nakon čega su igrači Zvezde sigli i do najveće prednosti na meču.

21′ Mega bez sreće, Zvezda čuva prednost

Crveno-beli su drugu četvrtinu otvorili velikom agresivnošću, ukrali su loptu, potom je Noko naterao Simonovića da napravi ličnu grešku. Nisu poentirali nakon promašaja Lazića za tri poena, potom je Milosavljević promašio trojku a Dobrić iz kontre pogodio za +10, 46:36.

Počela je treća četvrtina

Poluvreme

Briljantna partija Lengstona Hola, koji ima 17 poena nakon prvih 20 minuta. Sa druge strane odličan je Filip Petrušev sa 12.

20′ Hol fauliran pri šutu za tri poena

Zaleteo se Kazalon pri pokušaju Hola za tri, udario ga, lopta je na njegovu sreću „iscurela“ iz obruča, ali je Zvezdin plej iskoristio sva tri bacanja i crveno-bele odveo na maksimalnih +8. Potom je Cerovina bio precizan sa penala i smanjio na šest poena minusa, ali je Dobrić, koji je takođe bio fauliran pri šutu za tri poena, iskoristio dva i odveo tim sa Malog Kalemegdana na novih +8, čime je i završeno prvo poluvreme.

19′ Hol za Zvezdinih +5

Prvo je Milosavljević promašio trojku nakon čega je isteklo vreme za napad, usledio je promašaj Noka, potom su igrači Mege prekombinovali, a seriju promašaja prekinuo je Hol prodorom uz čeonu liniju.

18′ Trojka Davidovca, Zvezda na +3

Ostao je sam na šutu za tri poena, pogodio Zvezdin Zrenjaninac, pa crveno-beli imaju 37:34.

17′ Hol za dva, Zvezda ponovo vodi

Lep prodor, poeni iz reketa, 34:32 za crveno-bele.

16′ Simanić za tri, 32:32

Ostao je sam bivši košarkaš Zvezde u ćošku, pogodio za tri, 32:32.

15′ Razmena poena Simonovića i Petruševa

Megin košarkaš je sjajno završio akciju, i to poenima nakon šuta iz okreta, potom je Marko Simonović postigao nove poene za crveno-bele nakon sjajno postavljenog bloka Noka, a potom je Lazić iznudio faul u napadu, ali je Noko promašio oba šuta, pa je Mega dobila šansu da dođe do izjednačenja.

Foto: KK Crvena zvezda

14′ Važna trojka Simonovića, Zvezda vodi

Preuzeo je Zvezdin Simonović odgovornost, vezao pet poena, od toga je pogodio i jednu trojku na asistenciju Hola, pa crveno-beli imaju prednost od jednog poena, 28:27. Nakon promašaja Mege za tri poena, precizan je bio Kuzmić iz reketa i crveno-bele odveo na +3.

12′ Dobrić smanjio razliku, Cerovina kaznio Zvezdinu nepažnju

Pogodak Ognjena Dobrića iz reketa primakao je Zvezdu na 24:23, ali je Cerovina u narednom napadu Mege ostao sam i pogodio trojku za 27:23.

Počela je druga četvrtina

Među navijačima koji prate utakmicu iz dvorane „Aleksandar Nikolić“ nalazi se i Vasilije Micić, MVP ligaškog dela i završnog turnira Evrolige.

Micić, Kešelj i Pešić
Foto: Nova.rs

10′ Mega ima +3 nakon 10 minuta

Sjajno igra Petrušev, sa druge strane Hol i Dobrić su jedini raspoloženi, pa Mega na prvu pauzu odlazi sa 24:21.

9′ Matković za Meginih +3

Veliki promašaj Kazalona za tri poena „ispravio“ je Matković, 22:19.

7′ Nova trojka Petruševa

Šuterski obračun Petruševa i Hola, pa je Mega došla do 18:14, nakon čega je uzvratio Uskoković trojkom, 18:17.

Foto: KK Crvena zvezda

6′ Kakva serija Lengstona Hola!

Dve trojke, flouter, Zvezdin plej je crveno-bele doveo do 14:13, pre nego što je Marko Simonović preko imenjaka iz Zvezde pogodio za 15:14.

2′ Serija Mege 9-0

Mega je preko Petruševa stigla do izjednačenja, nakon čega je Novak doneo 6:4, a potom Petrušev trojkom od tablu pogodio za 9:4.

1′ Dobar početak Zvezde

Ognjen Dobrić je postigao četiri vezana poena za Zvezdu i crveno-bele odveo na 4:0.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare