Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Košarkaši Crvene zvezde su bez većih problema savladali Borac i u drugoj utakmici polufinala plej-ofa rezultatom 80:57.

PROČITAJTE JOŠ

Zvezda će u finalu plej-ofa Superlige Srbije igrati sa Megom koja je eliminisala Partizan u tri meča.

Čačani su počeli greškama, više od pet minuta nisu uspeli da postignu koš što su izabranici Dejana Radonjića iskoristili da stvore prednost od 12:0.

Crveno-beli su već u prvoj četvrtini sjajnom odbranom pre svega uspeli da steknu 11 poena prednosti.

Borac je pre svega zahvaljujući Gavriloviću i Đorđu Kostiću starijem uspeo da se primakne i u jednom delu u drugoj četvrtini priđe na svega pet poena razlike (26:31), ali su crveno-beli opet dodali gas u finišu i na odmor otišli sa komotnih +15, 31:46.

Borac je povremeno uspevao da se vrati, spusti razliku ispod deset, ali bi onda izabranici Dejana Radonjića uspeli trojkama da odbiju bilo kakvu seriju i rutinski meč privedu kraju.

Najbolji u Zvezd bili su Ognjen Dobrić sa 16 poena i Dejan Davidovac sa 12 a po osam Branko Lazić i Ognjen Kuzmić, dok su Ćurćić i Gavrilović sa po 10 bili najefikasniji u redovima Čačans.

Crveno beli će tako posle osvajanja Kupa Radivoja Koraća i ABA lige imati priliku da trećim trofejeom kompletiraju odličnu sezonu.

Dvorana: Kraj Morave     Sudije: Nikolić, Prpa, Stefanović

KK borac: Đorđe D. Ćurčić 10, Đorđe M. Ćurčić 6, Lautaro Tomas Lopez 2, Ivan Gavrilović 10, Stefan Janković 0, Nikola Kočović 4, Arijan Lakić 8, Nenad Nerandžić 0, Aleksa Novaković 8, Nemanja Todorović 7, Uroš Čarapić 0, Luka Andrić 0

Crvena zvezda: Lengston Hol 7, Aleksa Uskoković 3, Dejan Davidovac 12, Branko Lazić 8, Tomas Rit Doup 4, Aleksa Radanov 7, Ognjen Dobrić 16, Marko Simonović 0, Marko Jagodić Kuridža 7, Ognjen Kuzmić 8, Lendri Noko 8

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram