Jovan Deretic i Novak Djokovic
Jovan Deretić i Novak Đoković Foto:Wikipedia/Nikolaslivka/EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novak Đoković igra fantastično na Rolan Garosu gde pokušava da sa trona skine Rafaela Nadala, ali vesti o smrti publiciste Jovana Deretića bi mogla da negativno utiče na njega.

PROČITAJTE JOŠ

Đoković je veliki poštovalac lika i dela preminulog Deretića.

On je tokom karantina za vreme korone na Instagram profilu svoje žene, Jelene Đokovič tokom jednog uključenja govorio o delu i zaostavštini poznatog publiciste.

Novak je tom prilikom objasnio da ga zanima alternativna verzija srpske istorije, kojom se Deretić bavio u svojim radovima.

On je tom prilikom istakao da veruje da su Srbi starosedeoci a, ne da su došli sa Kavkaza i tom prilikom svima pokzaoa knjige Jovana Deretića koje čita.

Đoković je sa svojom suprugom vodio dijalog i o Kosovskom boju i istakao da treba biti otvorenog uma, da je istina negde izmežu i da svako treba da uradi svoje istraživanje.

On je tom prilikom ponovio kakva su inspiracija Deretićeve knjige i i posebno se osvrnuo na čuvenu izreku da su Srbi nebeski narod rekavši da veruje da ona nije slučajna i još jednom ponovio da veruje da su Srbi starosedeoci na Balkanu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare