KK Crvena zvezda, KK Žalgiris
Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povučen je i prvi pravni potez.

Evroliga je pokrenula disciplinski postupak protiv Žalgirisa zbog dešvanja na meču sa Crvenom zvezdom (103:98) u 21. meču evropske lige, potvrđeno je za Nova.rs.

PROČITAJTE JOŠ

Disciplinski postupak je pokrenut zbog političke i nacionalne provokacije na utakmici u Kaunasu.

Podsetimo, igrači Zvezde nisu držali zastavu Ukrajine na kojoj je pisalo „Zaustavite rat“, a zbog toga su prošli kroz pakleni tretman.

U svakom trenutku im se zviždalo sa tribina, u jednom trenutku su i navijači skandirali „Je*** Srbiju“, bilo je i proterivanja navijača Zvezde iz dvorane.

Veliku pažnju privukla je NATO zastava koja je bila samo jedna od niza političkih poruka.

Posle meča je i Eron Vajt, koji je ranije igrao i za Žalgiris, imao poruku zbog koje je bio meta uvreda navijača crveno-belih.

Zbog svih dešavanja u Kaunasu, crveno-beli su se i zvanično oglasili jer je odloženi meč 21. kola Evrolige uzburkao košarkašku javnost.

„Na našu veliku žalost, naša molba da ne nosimo baner koji nije neutralan nije uslišena (da li pod nečijim pritiscima), a sve nakon toga predstavljalo je politički performans a ne sport, i ozbiljno je narušilo osnovna načela Evrolige i košarke! Zato sada imamo svako moralno i drugo pravo da očekujemo da Evroliga hitno reaguje, pokrene disciplinski postupak i na adekvatan način sankcioniše ovo kršenje osnovnih načela i Bylaws-a Evrolige i da, u skladu sa njim, kazni odgovorne za ispolitizovane i očigledno unapred pripremljene incidentne situacije i maltretiranje naše ekipe, naših navijača i uvrede na račun naše zemlje i našeg kluba u Kaunasu“, navodi se, između ostalog, u saopštenju Zvezde.

BONUS VIDEO Košarkaši Crvene zvezde nisu držali „Zaustavite rat“, sa tribina zvižduci

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar