Branislav Baćović, Đorđe Vučinić i Tomislav Šunjka
Branislav Baćović, Đorđe Vučinić i Tomislav Šunjka Foto: Printscreen/YouTube/Televizija Hram/YouTube/Newsmax Adria

Crvena zvezda dobila je staru-novu upravu, Nebojša Čović će još pet godina voditi klub, a poznato je i ko će činiti Upravni odbor.

Javnosti su privukla pažnju imena mnogih članova Skupštine poput NBA zvezde Nikole Vučevića, zatim Momčila Bajagića, Milana Gurovića, aktivnih igrača Branka Lazića i Marka Simonovića…

PROČITAJTE JOŠ

Takođe, izabrano je novo predsedništvo kluba koje će se sastojati od 7 članova (Nebojša Čović, Branislav Baćović, Dragan Filipović, Đorđe Vučinić, Marko Kešelj, dr Nebojša Mitrović, Tomislav Šunjka), a takođe je novina i izbor dva potpredsednika, jedan će biti zadužen za ekonomska pitanja, drugi za sportska pitanja.

Pored dobro poznatih imena Nebojše Čovića i Marka Kešelja, koji je već dugo u rukovodstvu posle završetka igračke karijere, možda su široj sportskoj javnosti manje poznata imena Baćovića, Filipovića, Vučinića, Mitrovića i Šunjke.

Branislav Baćović rođen je 1949. godine u Kuršumliji, a njegova biografija dostupna je na portalu ekapija.

„Po završetku Podujevske gimnazije, 1968. godine dolazi u Beograd na dalje školovanje. Pošto otac nije mogao da mu plaća troškove školovanja, morao je da potraži posao i da se sam izdržava. Svoje prvo zaposlenje je našao u „Transportu“, gde je godinu dana radio na poslovima utovara i istovara robe, da bi nakon toga dobio posao carinskog referenta. Uz rad je završio Višu ekonomsku školu, a zatim i Ekonomski faktultet. Ambiciozan, vredan i radoznao brzo napreduje u preduzeću. Direktor Sektora uvoz-izvoz postaje 1979. godine. Uvidevši da delatnost međunarodne špedicije ne može da nađe svoj pravi smisao i obezbedi razvoj u okviru RO „Transport“, inicirao je izdvajanje tadašnjeg OOUR-a u posebno preduzeće“, navodi se u biografiji.

Branislav Baćović; Foto: Jutjub/Televizija Hram

Zaposleni referendumom 1989. izglasavaju da se odvoje od „Transporta“, nakon čega se konstituišu kao preduzeće „Transportšped“, a Baćović je imenovan za generalnog direktora preduzeća, danas je predsednik društva Transportšped.

Napisao je knjigu „Moć izazova“, koja predstavlja rezime i krunu uspeha, uspona i uticaja, kako njega lično tako i preduzeća na čijem je čelu sve ove godine.

Đorđe Vučinić; Foto: Jutjub

Đorđe Vučinić rođen je 1961. godine i diplomirani je pravnik kriminolog.

„Završio je specijalističke studije bezbednosnog menadžmenta (Fakultet civilne odbrane, Univerzitet u Beogradu) i kurs protiv organizovanog kriminala (Američki institut za mir i Centar za menadžment. Višegodišnje radno iskustvo na rukovodećim mestima u: MUP Republike Srbije-Sekretarijat u Beogradu, Progard Securitas-gde je bio zamenik generalnog direktora. Član je Glavnog odbora Udruženja profesionalaca bezbednosnog menadžmenta. Predsednik upravnog odbora SCP International d.o.o. Predsednik je Udruženja za FTO Privredne komore Srbije i član Američke privredne komore AMCHAM. Takođe, Đorđe Vučinić je i član Upravnog odbora Privredne Komore Beograda, kao i predsednik Odbora Udruženja socijalnih,društvenih i ličnih usluižnih delatnosti u Privrednoj Komori Beograda. U kompaniji Securitas Services d.o.o. se nalazi na funkciji predsednika Upravnog odbora“, navodi se u njegovoj biografiji iz 2009. godine.

O doktoru Nebojši Mitroviću, dostupna je biografija i na sajtu Crvene zvezde.

„Doc dr sc med dr Nebojša Mitrović rođen je 12. septembra 1971.godine u Beogradu. Diplomirao je, magistrirao, specijalizirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Zvanje Primarijusa stekao je 2011. godine, docent je na katedri hirurgije sa anesteziologijom Medicinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu od 2018.godine. Hiruršku karijeru započeo je na Klinici za hirurgiju KBC dr Dragiša Mišović u Beogradu 1998, gde je radio do 2010. godine. Od septembra 2010. zaposlen je na Klinici za hirurgiju, KBC Zemun, Beograd, gde obavlja funkciju načelnika službe opšte hirurgije i pomoćnika direktora za hirurške grane. Autor je i koautor više od 60 naučnih radova iz oblasti opšte hirurgije i sportske medicine“, navodi se.

Inače, Mitrović je bio i klupski lekar.

„Završio je kurs za timskog lekara Internacionalne federacije sportske medicine (FIMS). Organizator je i predavač na više od 15 kurseva i simpozijuma kontinuirane edukacije iz hirurgije i sportske medicine. Paralelno sa hirurškom praksom, stiče iskustvo u sportskoj medicini angažujući se kao klupski lekar od 1999. prevashodno u košarci (KK Beopetrol, KK Atlas, KK FMP) a od 2011. godine deo je stručnog štaba Crvene zvezde i predsednik lekarske komisije koja vodi brigu o zdravlju svih igrača KK Crvena zvezda. Od 2008. do 2012. angažovan kao lekar seniorske košarkaške reprezentacije Srbije sa kojom je učestvovao na Evropskom i Svetskom prvenstvu. Kao lekar olimpijskog tima učestvovao na letnjim Olimpijskim igrama u Pekingu (2008) i Mediteranskim igrama u Almeriji (2005). Svake godine uradi više od 350 operacija, sa posebnim se interesovanjem za klasičnu i laparoskopsku hirurgiju kao i urgentne hirurške procedure i lečenje povreda kod sportista. Tokom pandemije koronavirusa obavlja funkciju koordinatora kovid bolnice KBC Zemun i svakodnevno je u direktno uključen u lečenje najtežih slučajeva covid infekcije.“

Tomislav Šunjka, advokat, gost, emisija Pregled dana
Tomislav Šunjka; Foto: Newsmax Adria

Tomislav Šunjka poslednje je ime navedeno u vrhu predsedništva – radi se o advokatu iz Novog Sada koji se bavi pravom antikorupcija i sankcija.

„Gospodin Tomislav Šunjka je osnivač i direktor ŠunjkaLaw, nezavisne, specijalizovane i usmerene advokatske kancelarije u Srbiji. Njegovo iskustvo je poslovno pravo. Tomislav je zastupao klijente koji kupuju i prodaju preduzeća u složenim prekograničnim transakcijama za rezidente i nerezidente. On je vodeći autoritet, bez premca za složena pitanja, razmišlja o strategiji i fokusiran je profesionalac. Njegovo poznavanje stranih zakona, eks-teritorijalnih zakona i resursa za međunarodni rad je vrednovalo njegovu poziciju kao igrača više klase“, navodi se u biografiji „SunjkaLaw“.

Takođe, spomenuto je i da se bavi sportom kroz sporove.

„Razvio je duboku praksu korupcije u sportu, integriteta u sportu, usaglašenosti u sportu, istrage u sportu, složenih sporova između liga i klubova i interesa zainteresovanih strana. Sa svojim iskustvom, nezaobilazan je izbor klijenta u građanskim i privrednim složenim parnicama i predmetima.“

BONUS VIDEO Radonjić pokazao emocije kao nikad, Zvezda – Bajern 81:78

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook, Twitter, Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar