Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Igokeu sa 104:71 (27:11, 34:19, 20:11, 23:30) u meču 18. kola ABA lige i upisali drugi trijumf protiv iste ekipe u sezoni.

Vladimir Jovanović je u prvom delu sezone upisao trijumf kao trener Zvezde nad Igokeom mnogo neizvesnije nego što je to sada baš protiv njega uradio Duško Ivanović na klupi crveno-belih.

PROČITAJTE JOŠ:

Zvezda je meč prelomila već u prvih nekoliko minuta prve četvrtine, gde je serijom 15:0, od 7:4, otišla na nedostižnih 22:4 i posle toga samo nastavljala svoju trojkašku rapsodiju sa različitim akterima u zavisnosti od delova utakmice.

Ka pobedi je sebi trasirala put zastrašujućim procentima šuta, koje bi i stručni štabi i igrači mogli više da vide u Evroligi, pa bi svakako imali i daleko bolju formu i više pobeda u elitnom takmičenju.

Ovako su „bes“ usred krize rezultata u Evroligi iskalili na Igokei, koja je imala tu nesreću da se protiv nje raspucaju praktično svi koji su u Pioniru igrali u crveno-belom dresu.

Najefikasniji je kod pobednika bio Nemanja Nedović sa 20 poena, Fakundo Kampaco i Ognjen Dobrić su dodali po 14, Luka Vildoza je stao na 13, po 12 su postigli Filip Petrušev i Dalibor Ilić, a 11 je imao Ognjen Kuzmić.

U dresu Igokee je Nikola Tanasković imao 17 poena, Brajant Kroford je ubacio 11, a Haris Delalić je bio poslednji dvocifreni sa deset poena.

Prvo poluvreme bilo je ličilo na najgoru torturu koju je Jovanović pred dolazak u dvoranu „Aleksandar Nikolić“ mogao da zamisli.

Zvezda već neko vreme kuburi sa šutem za tri i ovog puta su se sve dizne otvorile, a koš Igokee delovao je igračima crveno-belih kao da je širok metar i po.

Tim Duška Ivanovića je naplatio Igokei sve što je promašivao u Evroligi u poslednje vreme, pa je ekipa iz Laktaša već posle 20 minuta prvog dela igre potpuno stradala.

Duplo više poena imala je Zvezda posle 12 trojki iz 17 šuteva za 20 minuta, a već tada je pobednik uveliko bio poznat.

Trojkašku nogu je povukao Filip Petrušev sa tri trojke za prvih pet, šest minuta. Nastavili su je Luka Vildoza i Ognjen Dobrić, koji su do pauze takođe ubacili po tri trojke.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Pogađali su i Bentil i Kampaco za sumanutih 70,6 posto u šutu spolja, dok je Zvezda i unutra bila dominantna sa sedam pogodaka iz deset pokušaja.

Lopta je kružila daleko bolje od prve četvrtine u rukama Zvezdinih igrača, ali su se opet sporadično javljale i neke boljke.

U periodima kada im je fokus padao, bilo je više ležernosti, pa i izgubljenih lopti, po kojima su dve ekipe donekle bile prilično ujednačene.

Međutim, sve to je nadomestio precizan šut, pa je, posle 27:11 u prvih deset minuta, Vildoza sredinom druge deonice ubacio trojku za prvih 20+ poena Zvezde i vođstvo 37:16.

Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Igokea je poenima Brajanta Kroforda uspela nakratko da malo ublaži zaostatak, ali onda su Vildoza i Dobrić vezali još dve trojke za +22, posle čega je gostujući tim doživeo novi pad i već na poluvremenu najradnije hteo da se tu završi mučenje i meč.

Dobrić je svojom trojkom posle poena Lazića otvorio drugo poluvreme i produbio ponor Igokee.

Dodatno ga je „usekao“ Kampaco svojom „bombom“ u poslednjim sekundama napada za 73:37, a Zvezda je na isteku treće četvrtine poenima Petruševa iz reketa došla do 40 poena viška i vodila je 81:41.

Foto:Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Zvezda je u istom ritmu nastavila i na početku četvrte četvrtine kada je Igokea koševima Marka Jošila i Ognjena Stankovića vezala nekoliko poena, tek da spusti svoj tim ispod 40 poena minusa.

Nedović je u tom periodu počeo da ubacuje trojke, vezao ih je nekoliko, Marko Jošilo je vratio jednu, a Igokea je sredinom poslednje četvrtine gubila 93:54.

Do kraja je Nedović nastavio da „rešeta“, Zvezda je prebacila sto ubačenih poena, ali se baš u tim završnim minutima opustila i ruka igrača gostiju, koji su takođe pogađali za dva i tri.

Crveno-beli su utakmicu završili sa 19 od 30 u šutu spolja, što je 63,3 posto uspešnosti, imala je i 31 asistenciju i 11 ukradenih lopti, pa u takvim okolnostima nije dovodila u pitanje svoju 16. pobedu u sezoni, zbog koje je prva na tabeli ABA lige, pošto ima samo jedan poraz.


ABA liga, 18. kolo:

Crvena zvezda – Igokea 104:71

18.30 Mega – Partizan

20.30 SC Derbi – Mornar

Petak:

Split – Zadar 89:85

Subota:

MZT Skoplje – Cedevita Olimpija 79:74

Budućnost – FMP 84:58

Ponedeljak:

18.00 Borac – Cibona


Standings provided by Sofascore


Crvena zvezda – Igokea 104:71 (27:11, 34:19, 20:11, 23:30)

Dvorana: Aleksandar Nikolić, Beograd; Sudije: Dragan Porobić, Radoš Arsenijević, Tomislav Stapić

Crvena zvezda: Kampaco 14, Vildoza 13, Nedović 20, Dobrić 14, Lazić 5, Petrušev 12, Kuzmić 11, Lazarević 0, Ivanović 0, Ilić 12, Marković 0, Bentil 3; Trener: Duško Ivanović.

Igokea: Tanasković 17, Stanković 4, Kroford 11, Milosavljević 1, Đorđević 8, Kondić 3, Nerandžić 6, Delalić 10, Jošilo 5, Voler 4, Marić 2; Trener: Vladimir Jovanović.


Crvena zvezda - Igokea 104:71 (27:11, 34:19, 20:11, 23:30)

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare